Фестивалът Трайбека една от важните платформи за некомерсиално кино, извън-блокбастърните опаковки. В края на годината път към зрителите извън фестивалните рамки ще успее да намери един от филмите, които привлече специално вниманието на специалистите по кино – „Burn Country”, който беше показан в програмата на Трайбека под името „The Fixer”. Предлагаме ви да хвърлите поглед на неговия трейлър.

https://vimeo.com/187883404

Този трилър, изпълнен с тайнствени обрати, получи определения като „хипнотичен” и „малко бижу” и представлява режисьорския дебют в игралното кино на Иън Олдс, автор на наколко документални творби, привлекли вниманието на различни фестивали в последните 10 години.

Доминик Рейнс, който беше удостоен с наградата за най-добър актьор на Трайбека 2016 (за неговия дълбоко емоционален и изпълнен със съпричастност портрет на един мъж, който е чужденец в една тотално отчуждена земя…), е в ролята на Осман – преводач и сътрудник за западните журналисти, отразяващи войната в Афганистан, който заминава за Съединените Щати. Пристига в малък град в Северна Калифорния, живее при майката на свой приятел (Мелиса Лео) и започва работа като криминален репортер за местния вестник. Изпълнен с амбиция да разгадае загадките на това ново място, Осман се сприятелява с шантавия занаятчия Линдзи (абсолютно неуморимия Джеймс Франко) и със загадъчната актриса Сандра (Рейчъл  Броснен). Когато Линдзи изчезва при много обезпокояващи обстоятелства, Осман се опитва да го открие и попада дълбоко в затънтените гори около градчето. Нещата стават опасни, непознати форми на насилие заобикалят чужденеца и той е принуден да се изправи лице в лице с неудържимо жестоката реалност на своя нов живот…

плакат

Ще повторим – режисьор на „Burn Country” е младият Иън Олдс, който пише сценария на филма в съавторство с Пол Фелтен; ролите са разпределени между Доминик Рейнс, Джеймс Франко, Мелиса Лео, Рейчъл  Броснен, Томас Джей Райън. След отличните отзиви от фестивала Трайбека през април, филмът ще се появи на кино и в платформата VOD на 9 декември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *