So Independent е един от най-интересните фестивали на родна територия и с нетърпение очакваме седмото му издание, което ще стартира на 27 октомври и ще продължи до 6 ноември в кината „Люмиер”, „Дом на киното” и „Одеон” в София.

По традиция в рамките на фестивал ще бъдат показани най-добрите независими филми от изминалата година, получили вниманието на критиката и публиката, сред които очакваните от нас „Швейцарско войниче”, „Лов на диви хора”, „Американски мед“, „Раждането на една нация”, „Манчестър до морето” на „Напълно непозната” и други.

За повече подробности вижте официалното прессъобщение:

soif-logo

Седмото издание на фестивала за независимо американско и световно кино започва на 27 октомври и ще продължи до 6 ноември. Очаква ви предизвикателство! Ще вдигне адреналина ви.

След големия успех на 12-тото издание на Со Индипендънт Филм Фестивал в Ню Йорк и стратегическото партньорство с IFP , Седмото издание на Со Индипендънт в София ще покаже най-радикалните независими продукции, стигнали до сърцата на зрителите на големите фестивали по света през 2016 г.

Официалното откриване на Седмия Со Индипендънт Филм Фестивал е на 27 октомври с филма „Първият понеделник на май”, с който Робърт Де Ниро лично откри и Трайбека Филм Фестивал, тази година.  Документалният филм на Андрю Роси е безпрецедентен поглед зад кулисите на две от водещите нюйоркски културни събития, който следва създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея Метрополитън. Чрез филма зрителите ще се насладят на интимна среща с най-известните и значими звезди на изкуството, модата, бизнеса и политиката в Америка.

16 игрални и 6 документални американски, независими продукции ще бъдат показани в 10 поредни, фестивални дни. Освен тях зрителите ще видят номинираният от Унгария за Оскар 2016 „Чисто сърце”, ще видят и великолепната Джералдин Чаплин в нетрадиционна светлина във филма  „Пясъчни долари” – номинация за Оскар 2015 на Доминиканската република, както и израелския филмов разказ за палестинските рапъри  „Кръстопът 48” – носител на наградата на публиката от Панормата на Берлинале 2016 и други.

За първи път в програмата на София Индипендънт Филм Фестивал  ще бъде показано актуалното от  българското независимо кино – 4 нови игрални продукции и два блока с хитовете от българското късометражно кино.

Сред филмите в програмата на София Индипендънт Филм Фестивал са и провокативният филм „Американски мед“ на Андреа Арнолд (Специалната награда на журито и на Екуменическото жури от Кан), ”Раждането на една нация” на Нейт Паркър (Голямата награда на журито и на публиката), „Лов на диви хора” на Тайка Уейтити (6 награди на публиката от различни фестивали), „Манчестър до морето” на Кенет Лонерган, „Напълно непозната” на режисьора Джошуа Марстън, както и пожъналият успехи на Сънданс и Берлинале „H”  на Раниа Атие и Даниел Гарсиа.

Прожекциите на филмите са в столичните кина Люмиер, Одеон и Дом на киното като билети могат да бъдат закупени на касите и онлайн на съответните кина, както и от сайта на  фестивала

Партньори на София Индипендънт Филм Фестивал са Столична община като фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г., Independent Filmmakers Project ,САЩ – ексклузивен партньор на фестивала,  както и:  НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Българо-Американска Кредитна Банка. Генерален спонсор на фестивала е Зайтгайст Венчърс.

На 7-то издание на фестивала ще бъдат връчени следните награди: за най-добър игрален, независим филм, за най-добър  документален, независим филм и за най-добър български, независим филм,  която се връчва за първи път.

Рекламната визия на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал е изработена от Стефан Чинов.

За актуални новини  за предстоящия 7-и Со Индипендънт Филм Фестивал, съм на разположение за вашите въпроси по всяко време. Информация можете да намерите: http://www.soindependentfilmfest.com/2016/bg/films

so-ind-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

    1. Присъединявам се към питането за Hell or High Water

    2. Аз се присъединявам към чакащите го в Замунда; шансовете да го видим на кино у нас са нищожни… и все пак: дано.

    3. Пол-дейно трябва да работи дримов (господи, колко съм изобретателен).