В очакване на „Американски богове” по Нийл Геймън, за да си припомним за пореден път колко култово-добър актьор е Иън Макшейн, пред погледа ни попада трейлър на една (надяваме се) провокативна криминална история, действието в която се развива в малко градче на границата между САЩ и Мексико. Сигурно е случайно съвпадение, ала тази територия се оказва актуална не само заради заканите на един от щатските кандидат-президенти – дълго подготвяният проект на Хонас Куарон „Desierto” с Гаел Гарсия Бернарл и Джефри Дийн Морган също тръгва на екран, при това буквално след няколко дни. The Hollywood Reporter определя „The Hollow Point” като „съчетание на модерен уестърн с кървав трилър”, който изглежда „визуално поразителен”.

https://www.youtube.com/watch?v=QZpmRRRjW74

Решително мрачен и изпълнен с насилие, конфликт между ченгета, поява на „чистач” – харесва ни! При това получаваме възможност да се убедим за пореден път колко зле пласиран актьор е Патрик Уилсън – спомняте си, справи се превъзходно с една от главните роли във втория сезон на „Фарго” и го познаваме добре от  „Фантомът от Операта” на Шумахер, „Опасна невинност” на Дейвид Слейд, „Малки деца” на Тод Фийлд, „Пазителите” на Зак Снайдър – това са част от стойностните филми, в които участва, като по-често може да бъде видян във второразредни екшъни и хоръри. Вярно, всяка роля е въпрос на личен избор, и в този смисъл филмографията на Уилсън за съжаление е пълна с компромиси… В „The Hollow Point” той е поел ролята на новия шериф в градчето, а ето и по-подробно за какво става дума, според официалния синопсис на филма:

След като се забърква във фатална кавга с един контрабандист на оръжие, Лиланд (Иън Макшейн) е заместен от новия шериф Уолъс (Патрик Уилсън). Но и на него няма да му е лесно, тъй като мощен мексикански картел отвръща на ударите от страна на силите на реда в малко градче на щатско-мексиканската граница.

Начело на „The Hollow Point” е испанският режисьор Гонзало Лопез-Галего („Apollo 18”, „Open Grave”); сценарият е дело на Нилс Лайю. В роли влизат още Джон Легуизамо (очевидно най-дейния badass), Джим Белуши, Лин Колинс, Майкъл Флин, Дерек Буун. Премиерата на филма е бил на филмовия фентъзи-фестивал в Билбао, а също така е бил представен и на фестивала в Единбург. Vertical Entertainment планира пускането на филма в ограничен брой киносалони в Щатите на 16 декември 2016. Не бихме се отказали да видим този крими-трилър на голям екран, ала положението е по-скоро „надали”, отколкото „дано”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Напоследък започнах да си давам сметка, че ай дон’т рили лайк Иън Макшейн 🙁