Трябва да молим за прошка още веднъж. До момента не сме отразявали по какъвто и да е начин предстоящия рестарт на „Power Rangers”. От Lionsgate не са и предложили кой знае какво, но това в никакъв случаи не ни извинява, защото имаше предостатъчни поводи да напишем поне два реда. В тази новина-ъпдейт ще се постараем да съберем цялата информация, споделена официално от студиото.

Power Rangers”, който ще излезе догодина през пролетта, е дело на Дийн Изрелайт („Project Almanac”) и ще бъде рибуут на класическите супергерои, които станаха попкултурен феномен през 90’-те години. Филмът ще следва до болка познатата структура origin story и ще разкаже за петима гимназисти, които разбират, че над света е надвиснала заплаха от извънземно нашествие.

Избрани от съдбата и подпомогнати от извънземното същество Зордън (Брайън Кранстън), бъдещите Рейнджъри трябва да обединят сили, за да победят междупланетната вещица Рита Репулса (Елизабет Банкс). В ролята на симпатичния робот-помощник на Зордън – Алфа 5 ще влезе Бил Хейдър. Покрай течащия в момента New York City Comic-Con получаваме първи поглед към филма под формата на тийзър трейлър. Вижте го:

Това определено не е правено за нас. Или сме too old for this shit, или качеството просто е твърде ниско. Напомня ни, разбира се, на досадния римейк на „Фантастичната четворка”, при все че неговият трейлър изглеждаше доста по-добре визуално. Тази евтиния, която лъха от видяното по-горе, ни се струва по-подходяща за продукция на Disney Channel. Все пак, не забравяме, че това е филм без особена претенция, правен за феновете, които може би ще останат доволни.

Изборът на Дийн Изрелайт за режисьорския стол ни се вижда удачен, предвид, че филмът му „Project Almanac” разказваше подобна история – отново ученици, които се сдобиват със специални способности, но вместо със супер-сили, се сдобиват с възможност да пътуват във времето. Всичко това ни се вижда ужасно повлияно от любимия ни „Хроники”. Скандалното в случая е, че от Lionsgate се надяват да избутат цели седем филма от франчайза. Успех им пожелаваме, но не виждаме начин този филм да привлече маса народ.

Влиянието на Тони Старк е осезаемо.
Влиянието на Тони Старк е осезаемо.

Една от основните разлики със сериалите и филмите от 90’-те години са костюмите на героите. Явно на студиото искрящите цветни клинове са им се сторили демоде, защото новите визии са доста по-сериозни (ако изобщо можем да използваме думата за този случай). Ето какво споделя режисьорът за решението:

„Старото предаване беше за хлапета, които порастват, за тази метарморфоза. Костюмите трябва да изглеждат като катализатор за тези деца, за тяхната енергия, за духа им”.

В допълнение към думите му се включва и дизайнерът на продукцията:

„Трудно се намира нов език за супергероиски костюм. Нашите са извънземни костюми, които сами пораства по тях, не са направени от хора. Няма как всички да останат доволни, но се постарахме да удовлетворим вкуса на по-зрялата публика, както и да спечелим нови фенове”.

Засега няма да коментираме. Малко нелепо ни изглеждат изскочилите гърди на женските костюми. Мъжките повече ни допадат, особено черният. Интересното е, че в старите версии, за да говорят, Рейнджърите трябваше да свалят каските си, докато сега ще има някакъв механизъм, който да открива лицата им.

Искрящата пластмаса отново е на мода.
Искрящата пластмаса отново е на мода.

Както споменахме по-горе Елизабет Банкс ще влезе в ролята на злата междупланетната вещица (харесва ни да го казваме) Рита Репулса. Това е първа роля на Банкс като baddie, а костюмът й е доста по-интригуващ от тези на Рейнджърите:

Отровната Айви от космоса?
Отровната Айви от космоса?

Ако си спомняте, основният съюзник на Рейнджърите беше извънземното същество Зордън (нещо като огромна холограмна глава). В ролята ще видим Брайън Кранстън, за когото това е завръщане във вселената (Кранстън е озвучавал герои в оригиналната телевизионна продукция). Ето какво споделя актьорът за участието си в новия филм:

„Не бях много ентусиазиран, докато не говорих с продуцента, не прочетох сценария и не се срещнах с режисьора. След това си казах: „Това е различно”. Това е като новата версия на Батман, която няма нищо общо с тази от 60’-те години. По същия начин ще е грешка да се сравнява новият „Power Rangers” филм със сериала от 90’-те години. Неразпознаваем е през по-голямата си част. Има връзка с традицията на вселената, но вдъхновението е различно и чувствителността и подходът към правенето на филма са съвършено различни”.

Кранстън допълни:

„Не знам дали тонът е мрачен, защото имате работа с тийнейджъри. Поради тази причина и всичко, което върви с това – да ходиш на училище, клишетата, популярността и липсата на такава, грубияните и различните аспекти от училищния живот, несигурността на тези деца, мечтите и надеждите им – всичко това има място в новата версия на „Power Rangers”.

Фен арт на Кранстън като Зордън.
Фен арт на Кранстън като Зордън.

Скоро в колектива имахме спор за полемичния избор на роли, които Кранстън приема през последните години. Този проект най-вероятно ще бъде още едно доказателство в полза на аргумента, че ако не внимава, любимият ни Уолтър Уайт има шанса да се плъзне в дерето, в което се озоваха Морган Фрийман, Джони Деп, Кристоф Валц и още сума талантливи актьори.

Оставаме доста скептични към проекта. Всичките приказки за преоткриване и нещо различно никак не ни убеждават. От трейлъра лъха на поредния генеричен продукт, избълван от голямата машина на Холивуд. Единственото спасение, което виждаме, е това на непретенциозния подход. Ако филмът знае какво е и следва плътно установените правила с чувство за самоирония, може и да излезе нещо симпатично.

В заключение ви предлагаме да се запознаете с героите и да хвърлите поглед на споменатите по-горе нови костюми:

power-rangers-movie-poster-yellow-ranger power-rangers-yellow-ranger-poster-saber-tooth-tiger power-rangers-movie-zord-yellow power-rangers-movie-poster-red-ranger power-rangers-red-ranger-poster-dinosaur power-rangers-movie-zord-red power-rangers-movie-poster-pink-ranger power-rangers-pink-ranger-poster-pterodactyl power-rangers-movie-zord-pink power-rangers-movie-poster-blue-ranger power-rangers-blue-ranger-poster-triceratops power-rangers-movie-zord-blue power-rangers-movie-poster-black-ranger power-rangers-black-ranger-poster-mastodon power-rangers-movie-zord-black

Както и на един доста симпатичен плакат:

плакат

Премиерата на „Power Rangers” е 24 март 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Трейлъра на мен пък ми изглеждаше изненадващо адекватно, очаквах нещо даже още по-долнопробно от Max Steel. Едва ли ще е толкоз зле като рибуута на F4, но и не очаквам някакво супер събитие. А и Кренстън все пак трябва да яде и да плаща сметки човека, само с едни драматични роли не се живее. А и доколкото си спомням той май e имал епизодични появи в оригиналните серии, тъй че може да го е плеснала носталгията.

    1. Tи пък си ебаси оптимиста, ако смяташ, че има мислене в коментарите на Ради 😀

    2. Щото ако има успех ,ще има по-мащабни битки и парите за актьорите ще скочат 🙂

    3. Не е предсказание ,а логика 🙂 И в други филми става така.Ако продължението не покаже нещо повече ,по-добре да не го правят 🙂

    4. Касабов ,аз обичам да следя статистиките. И бюджетът дали отговаря на видяното във филма.Примерно ме учуди,, District 9“ как с толко малко пари изглежда, като филм за 50-60 млн.

  2. Както написах на друго място, старата версия, е един от малкото филми, накарал ме почти да изляза от киното, а тук не виждам да са претърпяли развитие.
    На тийзъра целта му е да те зариби, не отврати

  3. тъй….имаме ариец, латиноска, черен, азиатец, въпросителната
    е, кой ще бъде педераста в тая шитня….

  4. Fun Fact: Макс Ландис, сценариста на Chronicle явно е бил нает от начало да напише сценария на филма. След като той е написал сценария както би трябвало за такъв тип филм – глуповат и забавен, точно както оригиналното шоу шефовете го уволнили. След това е написал Chronicle, пожънал е успех и сега новия Power Ranger си е де факто… еми Chronicle.
    http://www.cinemablend.com/news/1564829/chronicles-writer-has-a-serious-problem-with-the-power-rangers-movie

  5. Изглежда чудесно. Малко ме боли, че не видях самовзривяваща трева, или искри при удар на пласмасов меч с друг пластмасов меч, но с кеф ще седна да изгледам този епохален филм.