Екранизацията на фантастичния роман на Стив Олтън „Meg: A Novel of Deep Terror” принципно трябва да ни вълнува (все пак става дума за оцелял до ден днешен кръвожаден мегалодон), но проектът толкова отдавна е в development hell, че по никакъв начин не приемахме сериозно последните развития около него. Да кажем, че имаше момент, в който вероятността да съществува жива гигантска праисторическа акула ни се струваше по-голяма от тази филмът да бъде направен.

Оказа се обаче, че грешим, и в последната година, сред поредните ротации в творческия екип, „Meg” започна да придобива форма и в момента продукцията върви с пълна сила, начело с режисьора Джон Търтълтауб и с Джейсън Стейтъм и Ли Бинбин в главните роли. Двамата актьори виждаме и на първия поглед към филма.

Джейсън Стейтъм и Ли Бинбин
Джейсън Стейтъм и Ли Бинбин

Гледайки двете звезди не можем да не си помислим, че доста хора биха искали да ги схрускат, без да са кръвожадни праисторически зверове. Лично ние Ли Бинбин бихме я хапнали с все парцалките.

Разбира се, разочаровани сме, че не виждаме снимка на мегалодона (можеха да ни зарадват поне с някоя концептуална рисунка), но осъзнаваме, че е малко раничко и тепърва ще виждаме рекламни материали от филма. Между другото, ще излъжем, ако кажем, че очакваме „Meg” с нетърпение, но никога не сме имали проблеми (даже напротив – харесваме ги) с подобни безсмислени „кричър-фичъри” и с удоволствие бихме гледали някоя високобюджетна брада като тази. Все пак говорим за 20 и кусур метрова праисторическа акула, кой би устоял?

Режисьор на „Meg” е Джон Търтълтауб („Феномен”, „Инстинкт”, „Съкровището”), а в ролите са Джейсън Стейтъм, Ли Бинбин, Руби Роуз, Маси Ока, Клиф Къртис, Райън Уилсън, Робърт Тайлър, Олафур Дари Олафсон, Джесика МакНейми и други.

Премиерата е предвидена за 2 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. За този филм ли дадоха зелена светлина след ,като видяха успеха на,, Джурасик Свят“.Бях чел преди година и нещо ,такава новина

  2. Прологът на романа напомня малко на кулминацията в „Джурасик свят“, интересно е дали ще го включат в екранизацията.

  3. Мегалодона сигурно е изял някой роднина на героя на Джейсън
    и оня тръгва да си отмъщава….