Започнала скромно в началото на хилядолетието с роли в телевизионни поредици и второстепенни персонажи в киното, Ейми Адамс постепенно си извоюва сериозни позиции с постоянство, талант и възможности за превъплъщения, които й печелят все нови и нови престижни ангажименти. Дали я харесваме или не в случая не е (толкова) важно, защото вече 42 годишната актриса продължава да бъде търсена и се оказва, че й предстои да се вмъкне за втори път в бонбонената рокля на Жизел от „Омагьосана”. Нека не забравяме, че докато продължението на този филм започне да се снима, ще са минали 10 години от премиерата през 2007 година и макар че не сме подозирали в какъв хит се е превърнала тази приказна история (340 милиона долара приходи!), явно Disney са решили, че все още има публика за захаросани романтични сюжети – и са ангажирали режисьора Адам Шанкман за „Enchanted 2”, като проектът ще носи заглавието „Disenchanted”.

Добре е да припомним, че историята от 2007 година, режисирана от Кевин Лима, в която звучеше музиката на Алън Менкен, се въртеше около премеждията на една рисувана принцеса, олицетворение на всички „принцесни” стереотипи, която попада по магически начин в реалния свят и се сблъсква с неподозирани проблеми, а също и с хора като чаровния Робърт, който обаче е сгоден за друга жена…

Без да задълбаваме в повече подробности ще споделим, че (тогава) Адамс ни направи впечатление на кукленска фръцла (според сюжета) и някак си този образ й се „лепна” като от само себе си. Съзнаваме, че в случая сигурно става въпрос за добро актьорско попадение, но това не променя фактите. В „Джули и Джулия”, „Leap Year”, „Боецът”, „The Master”, „Американска схема” и какво ли още не тя играе страхотно и очакваме да видим с нетърпение „Arrival” и „Nocturnal Animals”, но Ейми не попада сред категоричните и безусловни любими актриси от това поколение. И все пак, това не означава ,че не сме любопитни какво ще излезе от „Disenchanted” – Адам Шанкман има богат опит в различни жанрове: от мюзикъл („Hairspray”, „Rock of Ages”), през романтични сюжети („The Wedding Planner”, „A Walk to Remember”) до семейни комедии („The Pacifier”, „Bedtime Stories”), ще видим как ще се справи с приказния (или анти-приказен?!) свят.

Disenchanted” все още няма премиерна дата, но може да се предположи, че целта е филмът да се появи през 2018 или 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *