Идеята за рисуван Индиана Джоунс се ражда в главата на художника Патрик Шумакър още по времето на пускането на „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп” на екран (2008), когато той е ангажиран от Lucasfilm и ACME Archives да направи проект за анимиран филм с иконичния образ. Въпреки че интереса към подобна идея изчезва, Патрик не може да изостави нещата и започва работа по своя „фен”-проект.

„Индиана Джоунс се превърна в моят първи истински филмов герой от момента, в който гледах „Похитители на изчезналия кивот” на домашното видео, във вече далечното минало. Да, другите герои идваха и си отиваха, но Инди винаги ще бъде специален. След като излезе „Кристалният череп”, филмът разпали отново моята любов към героя, и тъй като (тогава) не се предвиждаше следващ филм, аз реших да започна свой собствен проект. Това се случи през 2011, а идеята се материализира в пет години сериозна работа. Резултатът най-сетне е налице!”

Както стана ясно, филмчето не е офциална продукция на Disney или Lucasfilm. Това са само минута и половина, конструирани от хиляди рисунки на 36-годишния холандски аниматор, които представят увода към евентуална телевизионна поредица на име „The Adventures of Indiana Jones”. Анимацията е страхотна, като напомня до известна степен стила на легендарния Дон Блът от 80-те години, който твори тогава за небезизвестната компания Disney.

„Гледал съм филмите за Индиана Джоунс толкова пъти, че наистина престанах вече за ги броя, – споделя Патрик. – Те наистина ми повлияха изключително силно и за вечни времена, на тях дължа пристрастията си към авантюристични и ужасяващи приключения… Аз съм артист на свободна практика и нямах възможност да отделям повече време, но пък използвах всяка удобна минута за рисуване на този изключително личен мой проект. Разбира се, че се надявам тези секунди да провокират Disney и Lucasfilm в посока създаване на анимационна поредица. Бих се изненадал, ако все още не са помислили за това, но ако моят проект ги вдъхнови – това ще бъде най-голямата награда за мен!”

Анимацията с епояви за първи път онлайн буквално преди дни на  www.patrickschoenmaker.com.

Не бихме искали да си припомняме, но е неизбежно – фактите сами изплуват на повърхността. Харисън Форд ще се появи в 5-и (пети!) филм, посветен на приключенията на Индиана Джоунс, като за пореден път ще бъде режисиран от Стивън Спилбърг, а продуценти на начинанието са „ветераните” Катлийн Кенеди и Франк Маршал. Очаква се Джон Уилямс да осигури своята магия (да е жив и здрав!), а после за всичко може да обвиняваме сценариста Дейвид Кеп („Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп”, „Джурасик Парк”). Премиерата на „Indiana Jones 5” е фиксирана (засега) на 19 юли 2019 година.

indiana-jones-animated animated-indiana-jones-concept01-20160930 indiana-jones-animated-adventures-poster indiana-jones-animated-masterpieces indiana-jones-animated-sketches indiana-jones-animated-adventures

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments