„The Great Wall“
„The Great Wall“

He бяхме особено въодушевени от първия трейлър на мащабната ко-продукция „The Great Wall“, дело едновременно на Китай и САЩ. Проектът, смесващ историческия епос с приключенското фентъзи и струващ между 135 и 160 млн. долара, на теория ни се струваше привлекателен, но на практика сякаш екипът на филма след определен момент беше пресолил манджата. Нека видим най-новата реклама, след което ще коментираме дали нещата и сега ни изглеждат подозрителни:

Не сме чак толкова песимистично настроени, както миналия път, но скептицизмът ни продължава да ни държи здраво стъпили на земята. Безспорните качества са свързани с визуалната страна на историята, с пищната сценография, с костюмите и хореографията – все неща, които така или иначе са задължителни и очаквани за такова заглавие. Негативите идват основно от прекаляването с всичко – от екшъна през патоса, та чак до граничещото с кич наивно зрелище. Макар композиционно положението да е прекрасно, не сме убедени, че можем да кажем същото за дигиталната обработка на действието, особено по отношение на изкуствено изглеждащите специални ефекти (това най-силно личи към края на видеото).

the-great-wall-matt-damon-1

Друг проблем е и Мат Деймън – не защото го свързваме с т. нар. whitewashing (намираме обвиненията към „The Great Wall“ по тази линия за откровено малоумни). Просто все така не ни стои убедително в ролята и ни е трудно да го възприемем като такъв тип герой. Разбира се, причината може да е във факта, че досега просто никога не сме го гледали в подобно изпълнение; току-виж му свикнем. Междувременно, вижте новия постер, както и още няколко снимки:

1473357668334-1 the-great-wall-willem-dafoe The Great Wall The Great Wall the-great-wall-9 the-great-wall-7

Режисьор на „The Great Wall“ е Джан Имоу („Летящи кинжали“), а в ролите са също Педро Паскал, Анди Лау, Дзин Тиен, Джан Ханю, Еди Пън, Лу Хан, Уилям Дефо, Лин Гънсин, Джън Кай, Чън Сюедун, Хуан Сюен, Уан Дзюнкай, Ю Синтиен, Ема „Gui Gui“ Ву и Лиу Циун. Китайската премиера е насрочена за 16-ти декември, а щатската – за 17-ти февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Haкрая показаха цяла масовка от тях, ама… по-добре да не я бяха показвали.

    1. като World War Z, ама с някакви зелени зерглинчета..

    2. Може би не е случайно, че Макс Брукс е сред сценаристите 🙂

    1. Има 3 вида фентъзи.
      1.Зле е
      2.Средно-става за гледане
      3.Много добро
      Това е от № 2 🙂

    2. Не, Ради.
      Четири са.
      Четвъртото му казват шедьовър на седмото изкуство.