Кийоши Куросава
Кийоши Куросава

Големи почитатели сме на японския режисьор и сценарист Кийоши Куросава, най-вече заради великолепните „Pulse“ (2001) и „Bright Future“ (2003), затова с нетърпение чакаме актуалния „Creepу“, чиято премиера са състоя още през февруари в рамките на Международния филмов фестивал в Берлин, обикaляйки след това още няколко кино събития. За него вече писахме, но междувременно се появиха нови снимки и още един плакат, затова с леко закъснение решихме да ги споделим с вас:

p13-schilling-creepy-a-20160616 creepy-2016-kiyoshi-kurosawa-07 creepy-1600x900-c-default creepy-7 creepy5-1600x900-c-default creepy-3 creepy-2 creepy-1 creepy_lowres_small 201614692_71 creepy-poster

Creepy“ засега получава предимно ласкави отзиви, повечето от които хвалят работата на Куросава по линия на майсторски изграденото напрежение във филма. Още малко яснота за съдържанието на психологическия трилър добиваме и от този кратък тийзър, който предния път пропуснахме да ви покажем:

Една добра новина за финал: следващия месец, в рамките на Международния филмов фестивал в Токио, Куросава ще бъде удостоен (заедно с Мартин Скорсезе) с наградата „Samurai“. Тя се връчва на „режисьори-ветерани за особени заслуги при проправянето на алтернативни пътища в съвременното кино чрез революционни и дръзки творби“. Призът за пръв път е връчен през 2014 г., като всяка година се озовава в ръцете на един японски и на един чуждестранен кинематографист (досега са я получавали Джон Ву, Йоджи Ямада, Тим Бъртън и Такеши Китано). Ами, честито!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *