Днес е премиерата на суперочакваното завръщане на „Black Mirror“ и решихме за последно да се подгреем с един любопитен поглед зад кулисите. В него създателят на поредицата Чарли Брукър (наред с няколко от актьорите и творческите лица) адресира един от един от най-интересните аспекти на новите епизоди (за което споменахме и миналия път), а именно, че те няма да са тотална депресия – нещо, което всеки, който е гледал първите два британски сезона, трудно би могъл да повярва. Не се притеснявайте обаче, не става дума за захаросване специално за американците. Ето точните думи на Брукър:

Не искахме абсолютно всеки един епизод да бъде напълно безрадостен. Казвайки това, безрадостността не е измита.

Повече подробности може да откриете в самото видео, но преди това, едно късче интересна информация: Джоди Фостър, която напоследък все по често работи в телевизията (вече има зад гърба си опит с „Orange is the New Black” и „House of Cards”) ще режисира един от епизодите от предстоящия четвърти сезон, в който ще участва Розмари ДеУит.

Ето видеото.

Вече знаем какво ще правим този уикенд. Ако досега не сте се сблъсквали с „Black Mirror“, горещо ви го препоръчваме. Не е задължително да сте гледали старите епизоди, защото всеки е сам за себе си, но ако все пак държите да сте в час, лесно ще наваксате, тъй като говорим само за два сезона от по три епизода и един спешъл.

А сега отново ви предлагаме информация за шестте нови истории:

Nosedive: Неуверена служителка в офис (Брайс Далас Хауърд) живее в свят, в който всички оценяват всяка социална размяна. Тя смята, че най-накрая е намерила начин да настигне рейтинга на приятелката си (Алис Ив), която е част от елита. Според Брукър това е най-нетипичният епизод, който е писал. „Всеки епизод е различен жанр, този е социална сатира. Няма да е това, което хората очакват“.

San Junipero: Действието на епизода се развива през 80-те и Брукър го описва като „‘80s coming-of-age“ драма, в която Гугу Мбата-Роу и Макензи Дейвис са момичета, току-що пристигнали в плажно градче. „Когато Netflix ни взеха, хората казваха, че ще се „американизираме“. Стори ми се забавно да се изгавря с тях, като буквално напиша епизод, който се развива в Калифорния“.

Shut Up and Dance: Действието се развива в наши дни и няма фантастични елементи. Главните герои са затворeно 19-годишно момче (Алекс Лоутър), който попада в онлайн капан и е принуден да сключи несигурен съюз със съмнителен мъж (Джером Флин), като и двамата са на произвола на непознати лица. „Кошмарен трилър“, казва Брукър.

Men Against Fire: В следвоенно бъдеще неопитен войник (Малакай Кърби) е зачислен отвъд океана, за да защитава уплашени селяни от безмилостни и диви мутанти. Заедно с него е Райман (Маделин Брюър) и двамата войници се надяват, че нова технология ще ги спаси. По думите на Брукър: „Роди се донякъде от мисли за атаки на дронове и как технологията променя войната, но не става дума за дронове. Хорър трилър е, почти като „Живите мъртви“.“

Playtest: Търсач на приключения (Уайът Ръсел) посещава Британия, среща се с жена (Хана Джон-Кеймън) и тества най-новата технология във видео игрите. Режисьор е Дан Трактенбърг(„10 Cloverfield Lane”), който явно е направил добро впечатление на Брукър: „Дан е страхотен в създаването на напрегната атмосфера. Това е нашият „Злите мъртви 2“.“

Hated in the Nation: Първият епизод с продължителност 90 минути – криминална драма, вдъхновена от „сканди-ноар“ трилъри като „The Killing“ и „Borgen“. Полицейски детектив (Кели Макдоналд) и младата ѝ партньорка разследват поредица ужасяващи убийства, които имат връзка със социалните медии. Брукър разяснява: „Става дума за онлайн яростта. Започва като стилна и стандартна полицейска история и после взема неочакван обрат“.

Още веднъж, премиерата новия сезон на „Black Mirror“ е днес, 21 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Защо слагате прилагателни като ,,супер очаквано“ на сериал,който може би е чакан с нетърпение само от вас или всичко правено от Нетфликс е с привилегии?За новите сезони на American Horror Story,Empire,Lucifer,How to get away with murder и да не изброявам още колко не писахте и думица.Явно този сайт е само за новини и материали,които се харесват по нърдски причини на авторите и редовно-нередовните им фенове.

  2. Off-topic: aко някой следи шестия сезон на Америкън Хорър Стори, да сподели впечатления, плс.

    1. Че кой нормален човек следи тази глупост АХС?!

    2. Не очаквам впечатления непременно от нормални хора, а от такива с вкус 🙂

  3. Тази вечер минах четири епизода (от Black Mirror: Nosedive, Playtest, Shut up and drive, San Junipero) – ами, екстра е, просто няма слабо дотук. Но и не съм очаквал друго, като знам епизодите от предни години.

    1. Моя грешка – Shut up and dancе имах предвид.

    2. Нямам търпение да изгледам всички сезони 🙂

  4. И аз минах първите четири и са чук. Алегорията към „Селото“ на Шаямалан в първия епизод беше яка.
    Обаче все още нищо не може да мине White Christmas-а по гениалност.

  5. Завършека на шести епизод и като завършек на сезона – излагация. Мързелива работа, деа.

  6. Аз пък съм най-впечатлен именно от Hated in the Nation 🙂 На точно тази история точно това трябваше да е финалът.

    1. Ще го гледам пак, безпристрастно, пък да видим. 🙂