След години на безрезултатен цикъл, в началото на август проектът за екранизирането на изключително популярната и обичана серия от игри „Uncharted” получи нов импулс, след като Джо Карнахан беше нает да напише нова версия на сценария. Сега получаваме ново късче важна информация, която навежда на мисълта, че този път нещата май че са малко по-сериозни и като нищо може да се окаже, че най-накрая феновете ще видят заветния филм.

Deadline съобщават, че Sony Pictures вече са избрали и новия (не сме сигурни кой точно поред, но няма и значение) режисьор, който ще се нагърби с тежката задача да реализира приключенията на Нейтън „Нейт” Дрейк на големия екран – това не е Карнахан, който е зает с „Bad Boys For Life”, а Шон Леви („Розовата пантера”, „Нощ в музея”, „Жива стомана”).

За нас този избор е нож с две остриета – от една страна се радваме, че проектът се развива, но от друга, както доста често сме споменавали, намираме Леви за един от най-посредствените и безинтересни режисьори, работещи в момента. Неговото най-добро постижение са два епизода от първи сезон на „Stranger Things” (на който той е и изпълнителен продуцент) и по никакъв начин не смятаме, че изборът му е подходящ за екранизация на „Uncharted”, която да носи оригиналната атмосфера на играта. Дано да грешим!

Сега очакваме някой невдъхновен избор и за ролята на Нейт (а също за Елена Фишър и Виктор Съливан) и ентусиазмът ни по отношение на тази екранизация ще спадне до нивото на „бегъл професионален интерес”. С продукцията на „Uncharted” са се нагърбили Arad/Atlas Entertainment Production, а продуценти ще бъдат Чарлс Ровън, Ави Арад, Алекс Гартнър и Ари Арад. Първоначално обявената премиерна дата 30 юни 2017 г. съвсем очаквано беше изоставена и в момента нямаме официална такава, но не очакваме нищо по-рано от 2018-та.

За финал вижте трейлъра на най-новата игра от поредицата „Uncharted 4: A Thief’s End”:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. С риск да прозвучи като ерес, този филм го чакам повече от Инди 5.
    Лукас и Спилбърг са моите богове, а „войните“ и „Инди“ библията ми, ама всички заедно с Харисън Форд са бесни старчета, и нов Инди в този състав…..

    1. За това изказване ще бъдеш изгорен на кладата 🙂

  2. Това кой режисьор е – 10 или 11 ?
    Бен Стилър – Нейтън Дрейк
    Шон Леви е много слаб режисьор.
    Надявам се на 12 избор…