Поглед към злодеите в конфликт с Хю Джакман в „Logan” на Джеймс Манголд

от на 2016-10-19
 

Logan

След като прекратиха мълчанието около третия върколашки филм на Хю Джакман и Джеймс Манголд, ъпдейтите започната да валят буквално през ден. В опит да спазваме актуалност представяме първия поглед към Стивън Мърчант в ролята на албиноса-мутант Калибан, който притежава интересни суперсили. Информацията постъпва директно от twitter-акаунта на режисьора и дори не е кадър от филма, тъй като фигурира описание на фотоапарат и характеристики на снимката. А прозрачното синьо на очите е убийствено!

Стивън Мърчант в ролята на албиноса-мутант Калибан

Стивън Мърчант в ролята на албиноса-мутант Калибан

stephenmerchant-logan-20161019

Дали Калибан ще влезе в разузнавателска роля – в търсене на следи от мутанти, това предстои да разберем. Много е вероятно в „Logan” той да е просто познатият от комксиите слабоват, непретенциозен мъж без коса и с тебеширенобяла кожа. Неговата сила е да усеща присъствието на друг мутант в радиус 25 мили – като по този начин той може да прецени дали да влиза в съюз или да стои далеч от него. Калибан притежава и способността да поглъща страха от хората, които са около него, и да го използва, за да направи себе си по-силен. Вероятна опция е той да бъде помощник на Професор Х, за когото се грижи Върколакът – но може и да е нещо съвсем друго.

Все повече гласове се чуват по повод визията и детайлите около филма, че той ще бъде вдъхновен от „Old Man Logan” – историията от близкото бъдеще, в което злодеите са превзели света, героите са победени и малцина от тях са живи. Логан има важна мисия, която може да разруши олигархията и върне реда. Дотук добре. Даже има и подходяща постапокалиптична атмосфера, с почти незабележим Mad-Max „привкус”…

logan-img03-20161019 logan-img02-20161019 logan-img04-20161019

Вече мернахме как ще изглежда Бойд Холбрук в ролята на Доналд Пиърс – водач на бандата киборги „The Reavers”, чиято цел е унищожаване на всички Х-мен и по-специално отмъщение точно за Върколака. Всъщност това се оказва едната сюжетна нишка; двигател за другата е споменатия вече стремеж да се намъкне в „Hellfire Club” единствено с намерението да избие всичките му членове. И следва още едно уточнително детайлче от страна на Манголд – предлага поглед върху един брой „Reaver”:

logan-img05-20161019

Злодеите-киборги са банда, която включва Lady Deathstrike, Bonebreaker, Skullbuster и Pretty Boy. Засега не е ясно кой и дали някой от тези персонажи ще се появи в „Logan” – напълно е възможно Пиърс да е единственият истински злодей в новия филм, а „the Reavers” да са група убийци, чиято единствена цел е да вгорчават живота на Логан. Всъщност големият въпрос е дали Манголд ще ги направи киборги, както са познати от комиксите, или ще бъдат просто наемническа сила.

cupvs3-umaahrwx cupv7e6ueaadubc

Искрено се надяваме, че скоро ще се появи и трейлър, а вече и след официален синопсис на филма ще можем адекватно да го поставим във вселената на Х-мен. Манголд определено се възползва от шанса си (последен за Хю и Патрик Стюарт!) да напусне удобната, изследвана вече и разработена територия на филмите за супергерои, и (от това, което виждаме) е на път да сътвори филм за „границата” в (така модерния) стил уестърн. Погледнете отново снимката на Мърчант с каубойската шапка – и пак ще си говорим… „Where are all the mutants?”

В „Logan” участват още актьорите Елизабет Родригес, Ричард Е. Грант, който ще влезе в ролята на лудия учен д-р Зандер Райс, а Дафни Кийн ще бъде малкото момиченце Лора Кини a.k.a. X-23. Премиерата на филма (с обещан R-rating) предстои на 3 март 2017.

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2016-10-19 at 10:38

  Калибан нали беше представен и в Апокалипс, и нещата не свършиха добре за него.
  А от своя страна Уолвърийн след втория филм, се напасна към Х-вселената

  Отговор

  • Svetly
   2016-10-19 at 10:50

   Беше, ама това коментират всички – че най-вероятно използват различни времеви „потоци“ и така „напасват“ всевъзможни появи на различни герои… При това Мърчант изглежда страхотно като Калибан!!!
   (Аз се сетих моментално за онзи зловещ съименник от „Олимп“ и за сина на Просперо от „Бурята“ на Шекспир…)


  • Riddick
   2016-10-19 at 11:01

   след като никога няма да ги видим с Дедпул в Х-форс, дано последния Джакманов Уолвърийн, бъде това което и героят и актьора и ние като фенове заслужаваме


 • UZUMAKI
  2016-10-19 at 13:40

  Трейлърът вече е рейтнат, така че се чака съвсем скоро.

  Отговор

  • Riddick
   2016-10-19 at 15:35

   май и филма вече 100% ще е R-rated


  • UZUMAKI
   2016-10-19 at 17:07

   Да(но) :)


  • heinrich
   2016-10-19 at 22:15

   Остави този трейлър, ами че е излязъл и тийзър треилър на един от най чаканите филми за следващата година :)


Коментирайте