Колкото и странно да ни се струва, че двама от най-забележителните британски актьори в момента ще участват в разказването на една много американска история, фактите са си факти. Бенедикт Къмбърбач ще влезе в ролята на Томас Едисън, Майкъл Шанън ще се превъплъти в Джордж Уестингхаус, а от Variety пуснаха информация, че Никълъс Холт преговаря за ролята на Никола Тесла.

Холт наскоро приключи своята работа по „Rebel in the Rye” и предвид, че е сред любимите ни млади актьори, определено ни е интересно как би се намъкнал в обувките на един от любимите ни учени.

Историята на „The Current War” ще е ситуирана в 1880 г. и ще се фокусира върху борбата на двамата титани – Едисън и Уестингхаус, – за създаване на практическа система за електрифициране в Америка, както и за реализирането и разпространението на изобретенията им по света. Знаем, че използването на променлив ток е разработено и промотирано от Тесла и Уестингхаус, за да се наложи през началото на XX век, едва след дългогодишната „Война на токовете“ (“War of the Currents”) в която Томас Едисън, заедно с General Electric се съпоставя на двамата, като изтъква предимствата на широката употреба на постоянен ток. Въобще, очаква ни електризираща драма.

Режисьор на филма е Алфонсо Гомес-Рехон („Collateral Beauty”, „Me and Earl and the Dying Girl”), а The Weinstein Company ще продуцират и разпространяват филма.

The Current War” все още не се е сдобил с официална дата за начало на обиколката си по кината, но се обзалагаме, че ще е на линия в подходящо време, за да се включи в надпреварата за статуетки догодина.

The Current War

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *