Преди няколко дни продуцентите от Black Label Media обявиха пред Deadline, че екранизацията на вдъхновената от реални събития книга на Дъг Стантън Horse Soldiers“ най-накрая е направила решителна крачка към екрана. Подготовката тече от няколко години, а сега са успели да привлекат двама от най-горещите и търсени актьори в момента – Майкъл Шанън и Крис Хемсуърт.

Horse Soldiers“ разказва за конен отряд от американските специални части, който е изпратен в планинския терен на Афганистан, непосредствено след атаките от 11-ти септември. Въпреки че са превъзхождани по численост 40 към едно, отрядът предприема атака срещу талибаните, успява да изтласка врага и да завземе стратегическия град Мазари Шариф, където са посрещнати като освободители. По време на предаването на 600 талибански воини обаче, се случва неприятен обрат – американците попадат в засада и са принудени да се борят за живота си в огромната крепост на града, известна като Къщата на войната. Ако войниците загинат или пък бъдат пленени, целият план на американците за победа над талибаните ще бъде обречен.

Генерал Зод заедно с Тор в битка с фундаменталисти в Афганистан?! Наистина интересна комбинация от актьори, които заслужават бърз поглед към кариерите им:

Майкъл Шанън безспорно е един от най-недооценените актьори в днешни дни. Придържа се към инди-филми и от време на време се присъединява към голям, касов проект. Често играе злодеи или анти-герои – може би затова Шанън дълго време не бе виждан в друга светлина, но впоследствие успя да докаже, че лесно се вмъква и в образи, на които симпатизираш. Това ясно говори, че Майкъл Шанън разполага с голям актьорски арсенал и възбужда любопитство към ролята му в този проект. Някои от най-големите му постижения са с „Пътят на промените”, „Take Shelter” и „99 Homes”. (Лично мое мнение е, че дори и във „Човек от Стомана” той беше изключителен). Скоро очакваме да го видим заедно с Джейк Джиленхол в „Nocturnal Animals” на Том Форд.

Крис Хемсуърт е любимият 190 сантиметров син на Один! Разбира се, много хора го познават от ролята му в Marvel и има защо, реално това е най-големият му боксофис успех. Преди години той имаше няколко запомнящи се малки, нископрофилни роли (като тази в „Стар Трек”), където имаше своите моменти, но реално не блестеше с кой знае каква актьорска игра. Тогава дойде и ренесанса му, след като бе избран да изиграе Тор в „Тор: Богът на гръмотевиците” и само за ден се превърна в истинска звезда. Оттогава насам Хемсърт прави опити да се наложи в по-сериозни роли – в „С пълна газ” на Рон Хауърд се справя повече от отлично, което не може да се каже за „В сърцето на морето” и „Хакер”. Следващите му роли са предстоящият „Thor: Ragnarok” и „Star Trek 4”, където той отново ще играе бащата на капитан Джеймс Т. Кърк.

С тези двама актьори „Horse Soldiers“ изглежда доста сигурно, но за съжаление няма яснота как би се справил режисьорът. Обявено е, че начело на проекта ще застане Николай Фуглсиг, който няма голям опит. Но лично аз се доверявам на агента на Майкъл Шанън, който от доста време не му е избирал филм, който да не си заслужава гледането. Надявам се „Horse Soldiers“ да не е първият. Филмът е продукция на Black Label Media и Jerry Bruckheimer Films.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *