Крисчън Ривърс ще режисира „Смъртоносни машини“ за Питър Джаксън

от на 2016-10-26
 

Минаха почти 2 години, откакто Питър Джаксън завърши своето разтягане на книгата „Хобит“ в три излишно дълги филма. Много от нас не харесаха редица сюжетни  и визуални решения, които значително разграничиха предисторията на „Властелинът на пръстените“ от трите великолепни епоса, но и не бихме ги наредили съвсем в най-големите разочарования.

Вероятно на Джаксън му е омръзнало да се размотава из сивата действителност и е решил да поеме нов проект, макар и не зад камерата. Заедно със сценаристите на „Хобит“ – Фран Уолш и Филипа Бойенс, – ще адаптира книгата „Смъртоносни машини“ („Mortal Engines“) на Филип Рийв. Джаксън и Уолш също така ще продуцират филма, а снимките се очаква да започнат в Нова Зеландия през пролетта на 2017 г.

Смъртоносни машини

С режисирането ще се заеме дългогодишното му протеже, Крисчън Ривърс, който е работил по визуалните ефекти на „Задругата на пръстена“ и по втория и третия филм от трилогията за Билбо Бегинс. Ривърс има и Оскар за специалните ефекти на „Кинг-Конг“, така че вероятно няма да има проблеми с визуализирането на света от „Смъртоносни машини“.

Предлагаме ви анотация на книгата, която у нас е издадена от „ИнфоДар“:

Лондон отново се движи. Градът дълго се е крил, спотайвайки се из хълмовете, за да избегне по-големите, по-бързи и по-гладни градове, пръснати из Ловния район. Лондон възнамерява отново да излезе на голямата сцена, но събитията зад стените му постепенно приемат злокобен обрат… Решено на всичко момиче, преследва високопоставен жител на града, за да го убие. Намеренията на Хестър Шоу са осуетени от млад чирак, който най-сетне успява да попадне в истинско приключение. Необмислената намеса на Том оставя и двамата захвърлени в Отвъдната страна – морето от кал, набраздено от следите на преминаващите градове. Междувременно в Лондон кметът и главният историк работят заедно, за да преоткрият отдавна забравеното технологично знание за производството на атомно оръжие. Там е и Катрин – момиче от високия Първи етаж, което ще трябва да порасне твърде бързо.

Не сме чели книгата и вероятно скоро ще променим този факт, но от това представяне си въобразяваме приятна детско-юношеска смесица от “Морелси“ на Чайна Миевил и „Играч първи, приготви се“ на Ърнест Клайн. Освен това си струва да се отбележи, че „Смъртоносни машини“ е първата част от тетралогия, като в България не са издавани продълженията – „Predator’s Gold”, „Infernal Devices” и „A Darkling Plain”.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте