Джон Фавро ще режисира игрална версия на „Цар Лъв”?

 

Всички може да се съгласим, че „Книга за джунглата” беше успешен проект и точно Джон Фавро успя да сътвори магията, която носеше филмът. Успехът на този проект беше толкова масивен, че Disney са решили да привлекат Фавро за режисьор и на предстоящата игрална адаптация на анимационната класика „Цар Лъв.

Нека поговорим за Джон Фавро и дали той наистина заслужава ролята. Съвсем спокойно може да се каже, че той е един от главните виновници за бума, който  направиха супергеройските филми през последните няколко години – Фавро режисира „Железният човек” през 2008 и даде началото както на цялата филмова вселена на Marvel, така и на новия суперзвезден статус на Робърт Дауни младши. След това дойде и ниската точка в кариерата му – „Железният човек 2”. Филмът не се оказа продължението, което много хора очакваха (въпреки, че има своите фенове – мен включително) и той се оттегли да режисира по-малки проекти като „Готвачът” („Chef”) и остана в Marvel само като продуцент.

„Цар Лъв” (1994)

„Цар Лъв” (1994)

Тогава обаче Disney му дадоха втори шанс – включиха го в проекта за адаптиране на класическите си анимации в игрални филми (досега факт са „Пепеляшка”, „Господарка на злото”, „Алиса в Страната на чудесата” „Драконът на Пийт”), възлагайки му „Книга за джунглата”. Резултатът беше повече от впечатляващ – визуално, технически, творчески и финансово (до момента е събрал повече от 985 млн. в световен мащаб) и не бихме се учудили дори, ако филмът стигне и до „Оскар”-ите. Разбира се, този успех доведе и до обявяването на „Книга за джунглата 2”, за режисьор на който се спряга… отново Джон Фавро.

От „Цар Лъв” може да се очакват много неща, но може би най-интересното от всички би било ако Disney поемат към едноименната пиеса на Бродуей. История, включваща африкански племена, преплетена с това, което всички помним от детството си, би могло да е магическо преживяване. Какъвто и да е случаят обаче, най-вероятно подходът към материала ще е подобен на този към „Книга за джунглата”, тъй като Disney обичат да залагат на проверената и работеща формула.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2016-10-01 at 18:58

  Едва ли ще мине успеха на оригинала.Но визуално ще е светлинни години :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-10-01 at 19:03

  Фак ю, Фавро!

  Отговор

 • radi
  2016-10-01 at 19:16

  Що бе,кво му е на човека,дебел ли е

  Отговор

 • radi
  2016-10-01 at 19:40

  От сега съм сигурен ,че ще изглежда ,като ,,Книга за Джунглата “ :)

  Отговор

  • 2016-10-01 at 21:59

   В това няма нищо лошо, даже напротив. Една от най-силните страни на „Книга за Джунглата“ беше точно спектакъла от CGI.


  • radi
   2016-10-01 at 23:49

   Да де,аз в положителна насока го казах.А ми е интересно ,ако направи милиарда ,дали ще последват продълженията.На старите версии само 1-вата съм е гледал.За другите видях,че са доста под нивото на едно, даже неизвестни ,а са до 4 :)


Коментирайте