Столът на Тим Милър още не е изстинал, дето се вика, а в него вече е почти сигурно, че е седнал нов кандидат. Не очаквахме продължението на „Deadpool” толкова бързо да си намери режисьор, но явно желаещите не са малко, а и снимките трябва да започнат скоро. Писахме за изненадващото напускане на Милър преди няколко дена. Причините бяха обявени като творчески различия с Райън Рейнолдс. Според слуховете основният въпрос, по който двамата не успели да се разберат, бил тонът на филма.

През последните дни се разразиха горещи дискусии за това кой е най-подходящият заместник. Фенове съставиха петиция с молба Куентин Тарантино да поеме проекта. Често се подхвърляше и името на Етгар Райт, но всички желания останаха нечути от боговете продуценти и вчера от Mashable научихме, че Дейвид Лaйч има най-големи шансове да се заеме с отговорната задача да продължи житието на циничния супергерой.

Лайч е майстор по хореографирането на сложни и ефектни бойни сцени. Работата му по „Джон Уик”, който режисира съвместно с Чад Стахелски, подсказа за талант и усет към добрия екшън. Стахелски ще продължи сам с продължанието на Уик (вижте първия трейлър тук), докато Лайч получава големия си пробив в комиксовия жанр. Казваме „големия си пробив”, но трябва да уточним, че Лайч е отговарял за бойните сцени и каскадите в „Боен клуб”, „300” и „V като Вендета”, така че стилистката в никакъв случай не му чужда.

Притесняваме се само да не видим още от същото. Колкото и да харесахме първия филм, имахме доста забележки към липсата на повече експериментация и излизане от познатата територия. Надяваме се Лайч да не е просто кукла на конци, която да изпълнява всяка прищявка на големите шефове (пък и на Рейнолдс for that matter, който колкото и да обича героя, едва ли има най-добрата визия за развитието му).

Ако не друго, поне мечът ще се развърти здраво:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *