Ако сте снимали трилър в космоса, ние сме първите, които ще се запишат за прожекцията. Дали заради безупречния „Alien” или атмосферата на „Безмълвно пътешествие” и „Dark Star”, изпитваме силен афинитет към изолирани сред звездите изследователи, станали жертва на извънземен живот или на обърканото си съзнание. Разбира се, Ридли Скот си остава властелинът на поджанра, но не пречи и други да се пробват на попрището.

Харесахме доста „Гравитация” и умерено „Марсианецът”, чакаме с ентусиазъм „Alien: Covenant“, а междувременно ни изненадаха два нови трейлъра на „Life” на Даниел Еспиноза. Бяхме писали само веднъж за проекта, в който участие взимат Райън Рейнолдс, Джейк Джиленхол и Ребека Фъргюсън. Сценарият е дело на Пол Уърник и Рет Рийс („Zombieland” и „Дедпул”), като историята се върти около екипажа на Международната космическа станция, който открива живот на Марс със смъртоносни последици. Вижте двата трейлъра:

Не сме особено очаровани. Видяното до такава степен напомня филми, като някои от изброените по-горе, че не виждаме никаква идентичност или опит за излизане от отъпканите пътеки. От друга страна, именно поради споменатия афинитет към поджанра, едва ли ще го пропуснем. Очаквайте отзиви.

В завършек ви предлагаме един по-обстоен синопсис:

Life” разказва историята на екипаж от шестима души от Международната космическа станция, които са на ръба да направят едно от най-важните открития в човешката история: първите доказателства за извънземен живот на Марс. Докато провеждат изследванията си, методите им предизвикват нежелани последици и новата форма на живот излиза по-интелигентна отколкото някой някога е предполагал.

Режисьор на „Life” е Даниел Еспиноза, а в ролите ще видим Райън Рейнолдс, Джейк Джиленхол, Ребека Фъргюсън, Хироюки Санада, Арион Бакари, Александре Нгуйен и Олга Диховичная

Премиерата е 26 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. „Event Horizon“ е супер, както и „Pandorum“, но те все пак си остават яки на ниво b-movies, докатo „Гравитация“, „Пришълецът“ и „Sunshine“ са си първокласно кино. Горните трейлъри ми допаднаха – тотално тривиални са в контекста на поджанра си, но тоя поджанр толкова го харесвам, че нямам търпение да изгледам „Life“, пък дано все пак не се окаже пълно клише.

  2. „Event Horizon“ е по-скоро як филм, макар че някои неща са остарели. Онзи ден пак гледах „Прометей“ и за пореден път ме хвана яд колко потенциал се е разсипал там…. А има наистина страхотни неща.

  3. Meeeeehhhhhhh… заради Deadpool може да се гледа, но останалото е много mediocre.

  4. Представям си Джиленхол и Рейнолдс как са се надъхвали, че ще участват в спейс трилър. Сигурно е изглеждал примамлив проектът.

    1. Джиленхол трябва спешно да уволни агента си. Толкова добра поредица направи с Prisoners, Enemy и Nightcrawler, че е срамота да се натресе на такова недоразумение като Фукуа. Дано това по-горе да е ОК, ама като гледам май няма да е :/

  5. Снощи гледах пак Event Horizon…и 20 пъти да го изгледам пак си е толкова як.

  6. Мен пък трейлърите ми допаднаха. Надявам се филма да предложи нещо интересно.
    Не може да сравняваме филмите от А-листата с филмите от Б-листата, но за огромна моя радост в Б-листата има качествени филми,които предлагат интересни и хубави неща.
    Например мен доста ми допадна Europa Report.
    Много добър филм, който може да е ниско бюджетен, но удря в земята доста свой жанрови сънародници от А-листата

    П.С. Event Horizon си е класика в жанра……….

    1. Хейнри в Монтана имате ли кино.Питам само 🙂

    2. Europa-та (въпреки че вече не го помня много), има усещането за много добър класически отпреди 2000-та година филм (в жанра). Мисля фенове на киното оттогава би трябвало да го оценят или харесат.

    3. Не немаме…..
      Затова Вива Замунда!!!!
      Има едно врачанско пътуващо 3Д кино, което идва от време на време, тъй че не е чак толкова зле положението 😉

      @Точка
      Филма е от 2013 година……………… не е толкова стар. Нещо се бъркаш…

    4. Аз Европата само помня, че я гледах, ама… Но пък направих асоциация с един европейски филм – Cargo – от 2009 год. Май беше нещо от сорта на Pandorum, може би трябва да си го припомня…

    5. Прочети ми пак коментара :).

      Cargo e (остро) мех.

  7. Филма е вдъхновен от Пришелеца. space horror си е як жанр жалко че няма много такива филми просто не са за всеки