Kaкво да очакваме от петия „Джурасик парк“ на Хуан Антонио Байона?

от на 2016-09-19
 
Зрелищен concept art към „Джурасик свят“ на Колин Тревъроу

Зрелищен concept art към „Джурасик свят“ на Колин Тревъроу

Разбиващият рекордите и очакванията финансов успех на динозавърския трилър „Джурасик свят“, с който Колин Тревъроу ни зарадва миналата година, се оказа едно от най-успешните възраждания на мъртъв франчайз в историята на Холивуд. Не само приходите бяха внушителни, но и оценките за филма се оказаха далеч по-положителни (включително и нашата), отколкото за първите две продължения на великия „Джурасик парк“, който Стивън Спилбърг засне по романа на Майкъл Крайтън през 1993 г. Всичко това е не просто предпоставка, а задължение за нов проект от поредицата – вече ви информирахме, че испанецът Хуан Антонио Байона ще седне на диригентския стол, а актьорите Крис Прат, Брайс Далас Хауърд и (напълно вероятно) Б. Д. Уонг ще се завърнат като едни от основните действащи лица.

Хуан Антонио Байона на снимачната площадка на „Часът на чудовището“

Хуан Антонио Байона на снимачната площадка на „Часът на чудовището“

Спилбърг отново ще бъде изпълнителен продуцент, а Тревъроу (заедно с Дерек Конъли, но и в тясно сътрудничество с Байона) ще е отговорен за сценария. Говори се, че този път фабулата ще се фокусира върху място на действие, което няма да е нито Исла Нублар, нито Исла Сорна; най-вероятно ще е сред цивилизацията или най-малкото някъде из континенталните части на планетата, а не из островните. Според слуховете пак ще имаме намесени в интригата генетично модифицирани и особено опасни мезозойски видове, а амбициозните планове официално бяха потвърдени, че са в посока създаването на цяла трилогия, което самият Байона наскоро призна:

Петият „Джурасик парк“ ще се озове в киносалоните на 22-ри юни 2018 г., а ако темата ви е интересна, припомняме ви 11-ти епизод на нашия подкаст, който е посветен именно на нея.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 100
  2016-09-19 at 17:05

  Определено Джурасик Парк съществуваше до втората си част, а всеки коментар, че 3 и 4 са издържани в сценарий, режисура и сюжет, истории е в грешка. Книгите и истинските филми по темата приключват до Изгубения свят включително. Оттам нататък говорят единствено парите.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-19 at 17:11

  Романът „Изгубеният свят“ и екранизацията му имат приблизително толкова общо сюжетно, колкото „Z-та световна война“ и адаптацията на Марк Форстър. Вторият филм ми се струва далеч по-компрометиран от четвъртия, а колкото до третия – никъде не съм засичал някой да го защитава по линия на каквото и да е. „Джурасик парк III“ е monster-movie без грам претенции и почти без съдържание. Според мен работи само като гилти плежър и в този смисъл е може би всъщност по-малко пукащ се непретенциозните си шевове от далеч по-претенциозния „Изгубеният свят: Джурасик парк“ на Стивън Спилбърг – заглавие, наситено с много кино, но и с толкова много глупости вътре, че чак ме хваща срам какъв голям фен съм му… въпреки въпросните глупости. :)

  Отговор

 • radi
  2016-09-19 at 21:04

  Нали друго студио вдъхновено от успеха на новия Джурасик Свят каза ,че ще прави филм с праисторическа акула.Но не виждам раздвижване по проекта :)

  Отговор

 • hristian
  2016-09-19 at 22:03

  Искам новини за Covenant , не за динозаври, но след надъхвацията от Фасбендер друго не е излизало 😀

  Отговор

  • radi
   2016-09-19 at 23:20

   За Covenant може да чакаш трейлър за Коледа :)


  • Liubo Ursiny
   2016-09-20 at 08:16

   +1


  • hristian
   2016-09-20 at 10:00

   Radi
   Напълно съгласен съм, очаквам да следват маркетинга на “Прометей“ , с разликата, че новият филм ще излезе 2 месеца по-късно :)


 • UZUMAKI
  2016-09-19 at 22:45

  Сигурен съм, че много скоро ще има :)

  Отговор

 • 2016-09-20 at 12:27

  Купих си „Джурасик парк“, това новото издание на ПроБук, преди малко и изчетох първите 50 страници, докато чаках на една опашка. Крайтън има супер разпознаваем „почерк“, но дотук книгата като атмосфера я усещам по-различно от първия филм. Досега не се бях интересувал дали има съществена разлика между екранизацията на Спилбърг и първоизточника, но се надявам да има, защото си взех книгата за по-детайлен разказ. И за да се надъхам за следващия филм 😀
  А ме интересува Бла какво друго препоръчва за четене на Крайтън? :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-20 at 12:39

  Романът „Джурасик парк“ също е доста различен от екранизацията, но не колкото продължението му е различно от компрометирания „Изгубеният свят: Джурасик парк“ на Стивън Спилбърг. Иначе на Майкъл Крайтън каквото и да хванеш, ще го четеш с интерес и лекота – стилът му е супер неангажиращ, но техническите, научни и морални идеи вътре са бетон. Най-добрата му книга може би е „Сфера“; освен нея, препоръчвам също „Щамът Андромеда“, „Фатален срок“ и „Тринадесетият воин“, която на моменти граничи с чист хорър. Още не съм чел „Жертвата“, „Ген“ и почти скандалната (като послание) „Състояние на страх“, но планирам да се поправя някой ден, тъй като и трите се водят за доста любопитни. Нямам търпение за „Dragon Teeth“.

  Отговор

  • radi
   2016-09-20 at 14:51

   Аз чета от няколко дена по-малко ,,Очите на дракона“


  • UZUMAKI
   2016-09-20 at 14:57

   Това какво общо има с темата бе? 😀 И какво точно значи „от няколко дена по-малко“? По-малко от кое? Какво по-малко? Не само си неграмотен, ами и генерално грам сенс не мейкваш. :)


  • radi
   2016-09-20 at 15:13

   по-малко страници – сети се сам бе :) и го казах да видя дали ще познаеш на кой автор е :)


  • UZUMAKI
   2016-09-20 at 15:15

   По-малко страници от кое бе? 😀


  • 2016-09-20 at 15:17

   Набавям си „Сфера“, бях забравил, че се канех да я чета 😀


  • UZUMAKI
   2016-09-20 at 15:20

   Отличен избор, чакам отзив. :)

   PS Paдко, вземи прочети кога (не) се употребява сравнителна и превъзходна степен в българския език.


  • radi
   2016-09-20 at 15:46

   Хората са ме разбрали


  • UZUMAKI
   2016-09-20 at 16:30

   100% 😀


  • radi
   2016-09-20 at 16:43

   Ама добре ,че ми казваш ,кога не съм формулирал правилно изречението.Искам да се уча от най-добрите


  • UZUMAKI
   2016-09-20 at 16:55

   You’re my favorite troll :)


  • heinrich
   2016-09-21 at 20:00

   Де, бе Зузумаки, що се заяждаш с момчето сега. :)
   Има си мнение момчето сега изказва си го :)


  • UZUMAKI
   2016-09-21 at 22:00

   Нека бе, лошо няма :)


 • radi
  2016-09-21 at 23:52

  Uzumaki иска да го гекам не, че друго :)

  Отговор

 • 2016-09-22 at 22:44

  Просто не мога да се въздържа от възмущение мамка му.Тук чета пълни простотии и псевдо интелигентните надувки на Козунака-лингвист, който за пореден път се подиграва с хората…Не мога да разбера, защо се подиграваш толкова гротескно и противно с хората пишещи тук свои мнения? От всичките ти интелектуални изяви тук и където и да е било не видях никакъв повод за уникалност в собствената ти мижава и грозна физически личност, за да се отнасяш по този начин с хората тук. Така го правеше с всеки изказващ мнение. Пълен олигофрен е този uzumaki…Бахти, колко ме отвращават такива нисши човешки амеби.

  Относно темата, надявам се този измислен, и не знам то къде изровен, Байона да направи подобаващо продължение.Защото ми се гледа отново хубав Юрски свят.

  Много съм писал за цялата поредица и всеки от сериите си има своето достойнство, включително и така оплювания и подценен 3-ка. Книгата е уникална мини-енциклопедия по палеонтология и Крайтън беше шибан 208 см-ов гений.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-22 at 23:01

  Не ми кради цветущите епитети бе, само ти имаш право да си амеба, както и преди съм казвал. 😀 Иначе се радвам, че продължаваш да го поемаш надълбоко, даже така като гледам май започва и да ти харесва… гейтаче подпухнало от село Имбецилово. :)

  Отговор

 • 2016-09-23 at 00:17

  Не мисля да влизам в елементарния ти тон и да продължавам с безсмислените обиди. Всеки, който поне два пъти е посещавал сайта го е разбрал, какъв псевдо-интелектуален имитатор си, пълен с множество преплетени и обременени генетично, химично и етично от недостатъци комплекси. Сам знаеш, че вътре в своята мижава душица сам не можеш да се намериш и се търсиш от както си се пръкнал, но не тук е мястото да го материализираш в своите болни напъни на гениалност и неповторимост. И не мисля, че тук, в този сайт, е мястото да се изживяваш на някакъв си ми ти стожер на просветлението в каквото и да е.Жалко, но е факт, че вашето поколение е пълно с такива надути елементарни самодоволни форумски изчадия, който в реалният живот са пълни идиоти и всеки ги мрази. Навсякъде по форумите все ще се намери по един такъв „админ“, който си мисли че тук е рая на глупостта и все нещо назидава. Посещавам от време на време този сайт, но реално като прочета такива коментари под всяка една новина и ми се отщява изобщо да влизам и чета. Жалко за добрата идея и опитващ се да направи добро ниво на коментари в него сайт, но такива елементи му развалят облика. А да не говорим, че много от читателите вече отдавна не го посещават поради същата причина на такива елементи всезнаещи които тотално го насират отвсякъде.
  п.п. И за сведение – нито съм гей, нито пианица или дрога, имам семейство и деца и съм независим финансово, а не на заплатка и говаря, чета,гледам ии разбирам от кино и много други неща повече от 90% от крякачите тук в сайта. И понеже този крякач узумаки, никога не е смеел да влезе в открит и нормален интелектуален спор и винаги го обръща на подигравки, обиди и елементаризми, което всъщност винаги е показвал своята истинска същност какво е – тълен комплексар и нещо повече. Ето ти един въпрос, от който със сигурност отново ще избягаш: Във връзка с темата ми кажи, разбирачо красив, като спомена с вездесъщата си вещност, кое е различното от книгата и първия филм на Спилбърг и успял ли е същия да пресъздаде книгата и кое от двете е по оригинално като идея??? Ами сега?! …имаше едно велико предаване…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-23 at 00:19

  А, не – личният ми булшит детектор ме възпира да прочета дори и един ред от поредния ти слабоумен ферман, сори. 😀

  Отговор

 • 2016-09-23 at 00:28

  Е да знам, сигурно защото съм ти написал изречение с два въпросителни в него и те затруднява…

  О извинявай, трябваше да ги напиша в две прости изречения, като това – Ти си пълна 0!

  Леле и това ще го затрудни 3 думи и цифра в едно изречение, която, за кой знае какво ще я помисли със слабия си флашмайнд.

  Ами както и казах по-горе пълен позьор. Ами не чети бе! То другите ще го прочетат и по-зле за теб, защото виждат, че съм прав.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-23 at 00:35

  Всички тук виждат, че си прав бе, paзбира се. 😀 Чудя се коя ли от всичките ми диагнози по твой адрес най-много те е жегнала, че да го поемаш всеки път толкова лично – дали това, че си латентен хомосексуалист и битов алкохолик с неандерталска мутра или че страдаш от остър когнитивен дисонанс? Може би това, че си рожба на инцест, силно доближаваща се до прокариотите? Нещо, свързано с провинциалната ти нищожност сигурно? Честно казано, като ти гледам сакатите и интелектуално стерилни реакции, бих се обзаложил, че е всяко едно от тези неща. :)

  Отговор

 • 2016-09-23 at 00:47

  Не диалозите.Ти правиш елементарни монолози сам със себе си и още не си го проумял, защото и да ръсиш едни и същи тъпотии с нищо не би ме засегнал. Напротив, виждам че си безсилен от към интелект и това те принизява силно. Може и за приятелите ти да си свестен пич, но към околния свят си недостатъчен сам в себе си и ти самия го знаеш. Като гледам всички други, които се изявяват тук са нива над теб като хора най-вече. Ти нямаш истинско лице, а позьорски елементаризъм и това те прави некачествен като личност. С такива светът е пълен.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-23 at 00:50

  Сега прочети горния си коментар пред огледалото. Гарантирам ти, че това ще е най-могъщата ирония в могъщо кретенския ти живот. 😀

  Отговор

 • 2016-09-27 at 22:17

  Няма как пич да стане това сравнение…защото, просто аз нямам ДНК-то на твоя амебен и жалък начин на съществуване. А и не ми е нужно да се самооценявам. Други го правят и това е един от най-големите признаци на оценка.Всепризнато и всеизвесно,е че когато физиологията именталността е несъвършена в една низша личност, то тя проявява напорист напън на изява в други сфери, и прави жалки опити да се хармонизира сам в себе си, и най-малкото за собственото спокойно сънче вечер в леглото. Но понеже на мен не са ми присъщи заядливостта и обидите, смятам да приключа с отношението си към теб и да те оставя да изживяваш своя ментален рай на самодоволно копеленце, стиснало живота в малките си космати ръчички.

  Аз пиша не за такива като теб, а за такива, които четата и умеят да разбират тук. И се радвам, че има поне един такъв сайт, в който да се говори за кино, което е голяма част от нашият живот.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-27 at 22:26

  Моля ти се, Викторчо, я по-сериозно – както на теб ти е ясно, че ми пука за мнението ти, колкото ми пука за вируса ебола, така и на всички тук ни е ясно, че си бавноразвиващ се. В този ред на мисли: пишеш най-вече за себе си. 😀 Важната поука обаче е друга: докато те храня, получавам някакво свежо удовлетворение – като да налагаш с бухалка сламено чучело, на което му виси дребната и стерилна пластмасова пишка между крачетата; никой реално не страда физически, но пък процесът ми действа като отдушник на насъбралата се през деня или седмицата негативна енергия. Тоест, някак градивно е… което, предполагам, значи, че все пак имаш някаква функция в тоя твой мизерен живот – затова cheer the fuck up и спри нон-стоп да цивриш насрано как вулгарното ми присъствие ти разваляло селската утопия. :)

  Отговор

 • 2016-09-27 at 22:43

  Хахахах жесток си….ама наистина! Реално никога не съм имал нищо против твоята личност и всъщност ти започна с обидите спрямо мен…Но както и да е …Аз не мразя никого защото знам, че всичко е преходно и това негодуване и дуене също. Всъщност с Като се замисля дори не знам то къде и кога започна тази вълна на обиди…Но все пак с радост бих пил бира с теб и компания и наистина нямам нищо, ама нищо, лично. Просто ей така за спорта обичам да трола, както бе отбелязал веднъж Дринов. А като стана въпрос за него – защо се загуби това момче от хоризонта и никакъв го не виждам по коментарите? Пич е Дринката и цяла каса с бира бих изпил с него в разговор не само за кино…. :) С теб също и още веднъж Благойчо – сори за отношението. Просто съм си такъв… :)
  И реално нямам свада с теб… поздрави и пий една за моята селска утопия…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-27 at 23:12

  Хаха, за едно си много прав: аз започнах с обидите… ама пък ти дяволски ме предразполагаш бе, деба 😀 Иначе и аз бих пил с тебе – нали даже те викахме на една от сбирките ни, за да ти правим вербално букаке. :) Ела някой път, ще е фън – на живо сме скандални хедонисти.

  Отговор

 • 2016-09-27 at 23:55

  С радост ще дойда, но жената яко ще ми мрънка, че съм я оставил и съм отишъл да поркам по Софе… А и все ангажименти и не остава време за друго. Имам и двама палавника ученици /III-и и IV-ти класове/ и почти не ме оставят свободен. Наистина ще се радвам да намина щото сте пичове и има много, за какво да си приказваме, но за сега нищо не обещавам. А и как да ви намеря? Това с поканата предишната по-скоро ми беше на майтап, особено след заяжданиците ни.
  Ще се постарая да намина надявам се да не е проблем? Може и на някой яка премиера да се съберем да гледаме.Просто трябва да съм малко по-свободен и от семейство и от към моите ангажименти. Ще се видим – споко. На живо съм още по-заядлив хохохаха

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-28 at 00:07

  Кажи на жена ти, че отиваш на мисия до София, за да образоваш аматьорите, хаха. 😀 Не бе, cepиозно, поканата не е майтап. :) Ела на следващия ни рожден ден, обикновено го празнуваме през април и винаги пускаме инфо за ивента в сайта, така че няма как да го пропуснеш. Сигурен съм, че ще допринесеш за култовостта на събитието.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-28 at 00:14

  Да бе, заеби – не знам какво се случи 😀

  Отговор

  • radi
   2016-09-28 at 00:48

   Още не е приключило,продължаваме :)


  • UZUMAKI
   2016-09-28 at 00:50

   Много ясно бе – напред към светлото бъдеще :)


 • radi
  2016-09-28 at 00:39

  А аз ако дойда в Сф ,Узумак, ще черпиш ли една бира с картофки ,може и без сирене

  Отговор

  • 2016-09-28 at 00:52

   Ела в ПЛовдив бе. Аз ще те почерпя.


  • UZUMAKI
   2016-09-28 at 00:56

   Идем и аз значи :)


  • radi
   2016-09-28 at 00:57

   Ухааа,там съм.Може да има и момичета на късмета.Знае ли човек


  • UZUMAKI
   2016-09-28 at 01:08

   Дай, Боже!


  • radi
   2016-09-28 at 01:26

   Дааа, после ще отидеме на кино да гледаме Тим Бъртън.Касабов ще ни заведе


  • UZUMAKI
   2016-09-28 at 01:29

   Айде да не е само Бъртън, иначе съм навитак.


  • radi
   2016-09-28 at 01:39

   Ахаа,Бъртън вече не е твой човек


  • UZUMAKI
   2016-09-28 at 01:48

   Беше, ама вече не толкова…


  • radi
   2016-09-28 at 01:55

   Гледам ,че има 52% одобрение и прилични отзиви :) Дано е по-добър от БФГ на Спилбърг


  • UZUMAKI
   2016-09-28 at 02:20

   Oтзивите са предимно негативни… и за двата филма :(


Коментирайте