От ComicCon насам (тоест от края на юли), не бяхме получавали нищо съществено като рекламни ъпдейти от „Фантастични животни и къде да ги намерим” на Дейвид Йейтс (по едноименната книга на Дж. К. Роулинг), но премиерата наближава и Warner Bros. запретват ръкави в последни опити да убедят публиката, че филмът ще си заслужава и ще стои достойно до поредицата за „Хари Потър”, с която споделя една и съща вселена. За целта студиото разпространи нов (вероятно финален) пълен трейлър на филма, в който вади „тежката артилерия” и залага на нещата, които бяха в оскъдно количество в рекламите до момента – по-ясна информация за сюжета и самите фантастични същества. Тук ще видите доста и от двете:

Според нас това е най-добрата реклама на филма до момента и като умерени фенове на „Хари Потър” успява да ни ентусиазира (без да имаме кой знае какви очаквания) за предстоящото завръщане във вселената. И за протокола, аналогията с „Потър” не е само заради „общата вселена”, а заради цялостното усещане, което носи трейлърът (а предполагаме, че и филмът), в което откриваме изключително много от атмосферата на филмите за очилатия магьосник (в това число по-детския дизайн на „крийчърите” и тук-там не особено добрите CG ефекти). Предвид творческия екип, в лицето на Йейтс и Роулинг, това не е никак изненадващо.

За финал ви предлагаме да си припомните постничкия официален синопсис и да видите най-новия плакат на филма. Между другото, чудим се как така досега не сме видели порция постери на по-големите и важни фантастични животни…

Фантастични животни и къде да ги намерим” ни отвежда през 1926 година, когато Нют Скамандър (Еди Редмейн) тъкмо е приключил пътешествие, предприето с цел да бъдат документирани съществуващите изключителни магични създания. Пристигайки в Ню Йорк за кратко, Нют претърпява инцидент, свързан с един „No-Maj” (американското название за мъгъл) на име Джейкъб. От магическия куфар на Нют се изплъзват няколко фантастични животни, които могат да предизвикат смут и в света на магията, и в реалността на „No-Maj”-овете…

плакат

Режисьор на „Фантастични животни и къде да ги намерим” („Fantastic Beasts and Where to Find Them”) е Дейвид Йейтс, а Джоан Роулинг дебютира като сценарист, адаптирайки собствената си книга. В ролите са Еди Редмейн, Колин Фарел, Дан Фоглър, Катрин Уотърсън, Алисън Съдол, Саманта Мортън, Джон Войт, Рон Пърлман, Джен Мъри, Кармен Ежого, Езра Милър и други.

Филмът ще излезе на екран на 18 ноември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Bceки път като видя Катрин Уотърсън, се сещам за Пол Томас Андерсън.