Преди няколко месеца ви представихме клипове от „Paterson” на Джим Джармуш и споделихме с вас ентусиазма си за предстоящия филм, в който ще видим любимия ни Адам Драйвър, който очевидно за пореден път доказва, че е способен да влиза в различни роли. След като изигра Кайло Рен в „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, Драйвър се насочва към ролята на автобусен шофьор. Вчера дебютира и първия трейлър. Първо ви предлагаме да си припомните един по-подробен синопсис:

Патерсън (в ролята Адам Драйвър) е автобусен шофьор в Патерсън, Ню Джърси. Всеки ден Патерсън кара по своя маршрут, наблюдава града и дочува различни фрагменти от разговори около него; той пише поезия в бележника си, разхожда кучето си; отбива се в един бар и пие точно една бира. Прибира се при съпругата си Лаура (Фараани), чиито свят се променя непрестанно – нови идеи и мечти ѝ хрумват почти ежедневно и често вдъхновяват различни проекти. Патерсън и Лаура се обичат, той подкрепя новите ѝ начинания, тя окуражава тайния му поетичен талант. Историята и енергията на града присъстват във филма, който разказва за обикновения живот в рамките на една седмица – малките победи и поражения в ежедневието, както и присъствието на художество дори и в най-малките детайли…

Ето и обещания трейлър:

Харесва ни. Въпреки честото романтизиране, обичаме истории за начинаещи творци, които въпреки трудностите, които светът им предлага, остават верни на изкуството и откриват смисъл в малките неща. Джармуш е майстор и нямаме търпение да гледаме филма. За финал ви предлагаме един плакат:

плакат

Премиерата е 28 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Защо „трябваше“? Все едно са спрели да правят SW филми.

    2. Щото едва ли ще видим още Кайло Рен след деветия епизод, пък дори и да видим: ай уас джоукинг.