Истина ви казваме – послушайте съвета на основната Kunt-овска троица по адрес на новата версия на „Великолепната седморка” и вместо да се чудите какво прави там Дензъл Уошингтън, ви препоръчваме да видите първия трейлър на новия му режисьорски проект „Fences”.

Сега нали ви е ясно защо и Уошингтън, и Виола Дейвис получават „Тони” за своите сценични превъплъщения в същите двама герои през 2010 година?! Стотината трейлър-секунди притежават притегателна сила, излъчват решителност и гарантират безапелационна отдаденост. В основата на всичко е пиесата на Огъст Уилсън, наградена с „Пулицър”. Възраждането на постановката на Бродуей през 2010 година е причина за появата на предизвикателна идея – Дензъл Уошингтън решава, че иска да режисира киноверсия на „Fences”. И ето как, между „пуканкови” проекти за пари (как да откаже на старата си дружка Фукуа?), Уошингтън си финализира този личен проект. И няма никакво значение дали героите в историята са афроамериканци, китайци или марсианци – става дума за силни личности, за съдби на обикновени хора, чувства и връзки в семейството, за упорството – характерна черта на човечеството и, разбира се, за инстинктивния и вечен стремеж към обич и щастие.

В средата на миналия век Тони Максън (в ролята Уошингтън) вече е на 53 години, живее в Питсбърг с любящата си, добра съпруга Роуз (Дейвис) и работи в службите, отговорни за хигиената. Преди време Макстън се е смятал за добър бейзболист, ала не успява да се „класира” сред професионалистите и не може да забрави своя пропуск. Тази болка плюс някои други негови лични проблеми влияят на най-близките му хора, сред които са двамата му сина – Лион (Ръсел Хорнби) и Кори (Джован Адепо).

Виола Дейвис

В ролите се „завръщат” всички актьори от екипа, играл на сцена пиесата през 2010 година – Виола Дейвис, Майкълти Уилямсън, Стивън Хендерсън, Ръсел Хорнби. Уошингтън е продуцент на филма, заедно с Тод Блек и Скот Рудин. Снимките са били през пролетта в Питсбърг, Пенсилвания – където се развива действието в историята, където е роден и израсъл авторът на пиесата и сценария Уилсън. Дензъл Уошингтън има намерение да реализира целия „Цикъл Питсбърг” (десет пиеси на автора, които проследяват променящите се във времето отношения, свързани с расови различия) и е предложил тази идея на НВО, като ще разчита на помощта на Тони Къшнър („Angels in America”). „Fences” първоначално също е бил замислян като проект на НВО, но се очертава наистина като надежден участник в сезонната надпревара за големите награди, затова Paramount Pictures го пускат на екран на 25 декември 2016.

И между другото само – на същото студио са „Florence Foster Jenkins” с Мерил Стрийп, „Arrival” на Дени Вилньов с Ейми Адамс, „Allied” на Робърт Земекис с Марион Котиар плюс „Silence” на Мартин Скорсезе. Каква компания, а? От раз можем да посочим четири номинации за главна женска роля!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *