На пръв поглед поредната френска романтична комдия не изглежда като нещо по-особено, още повече тя вече се върти на кино в много държави по света, ала не ни се ще да пропуснем едно кратичко представяне, дори само заради прекрасния, супер-чаровен наш любимец – Жан Дюжарден. Английското заглавие на филма е „Up for Love”, с деликатна и многосмислова игра на думи, като се има предвид… размера на главния герой.

Филмът е реверанс към всички малки хора, които (обикновено) живеят (почти) изолирани, в свой свят, ала сред тях има и дръзки представители на тази общност, които търсят своя дял щастие под слънцето.

https://www.youtube.com/watch?v=w2YouKzmhY8

Диан е добре познат адвокат, красива и умна жена, разведена от три години. Тя губи мобилния си телефон и я намира човекът, който го е намерил – това е Александър, чаровен и перфектен джентълмен. Двамата се уговарят да се видят на следващия ден. При пристигането му, неговият ръст изненадва Диан – той е висок… около метър и 30. От този момент нататък тя се опитва да превъзмогне предразсъдъците на обществото и най-вече собствените си страхове, за да си даде шанс да се наслади на най-прекрасните дни в живота си…

Историята може и да изглежда като неуважителен бъзик, но пък доказва за пореден път, че французите могат да се веселят с всички обстоятелства и изненади на съдбата, а този подход към живота заслужава адмирации. Вече казахме – най-хубавото е, че ако попаднете на който и да е филм с участиието на Жан Дюжарден – няма да съжалявате! В случая неговата снажна фигура (над 1.80 м.) е трябвало да бъде… пре-пропорционирана за нуждите на сюжета, но дори и от трейлъра става ясно, че този човек може да изиграе (сигурно) всичко. В другата главна роля е Виржини Ефира, а в актьорския екип участват още Седрик Кан, Стефани Папанян, Сезар Домбой, Едмон Франши.

Режисьор на „Un homme à la hauteur” („Up for Love”) е Лоран Тирар („Little Nicholas”, „The Story of My Life”, „Astérix and Obélix: God Save Britannia”), сценарият е негово дело в съавторство с Грегоар Виньерон, а самият филм е римейк (и французите правят римейки!) на испанския филм от 2013 година „Corazón de león”).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *