През вече далечната 2012 г., обявяването на новината за подготвян тв-римейк на шедьовъра „Заклинателят“, не просто разтърси колективното съзнание на филмовите ентусиасти, но докара до паническа истерия някои от нас. Едноименната екранизация на Уилям Фридкин по книгата на Уилям Питър Блати е сред малкото крайъгълни камъни на седмото изкуство, които заслужават неприкосновеност. От една страна, филмът изчерпва темата за екзорсизма така завършено, че всичко след него се усеща ако не като бледо копие, то – в най-добрия случай, – като приятно попадение в поджарна, малко по-различна трактовка на познатите елементи от оригинала. От друга, практическите ефекти в оригиналния филм, както и проблемите, които изследва, не са се изтъркали за 40-те години от създаването си. Въпреки изложените факти обаче, от Fox все пак са наредили пилотен епизод на „The Exorcist”, чийто автор ще бъде Джереми Слейтър.

Прочетохте правилно, става въпрос тъкмо за съавтора на умопомрачителната миналогодишна брадва „Фантастичната четворка”, същият Джереми Слейтър все още е зад подготвяния тв-римейк на една от най-страшните и обичани хорър-класики на всички времена. Оставете последното изречение да попие добре.

Разширеният психологически трилър на Fox няма да е директно свързан с оригиналната история на Блати, но ще има сходен сюжетен скелет. Въпреки че сме крайно скептични към проекта, съзнаваме възможностите за разчупване и развие на идеята за екзорсизъм в телевизионен формат… но и малкото събран оптимизъм се изпарява след мъчителния трейлър, който споделяме с голямо закъснение с вас.

Вижте:

Честно казано, видяното не резонира с оригиналния филм нито визуално, нито на драматургично ниво, а ползването на неповторимия саундтрак накрая буди единствено носталгия и желание да си пуснем пак филма от 73-та година и да не се занимаваме с глупости. Не смогваме да изгледаме всички настоящи сериали, които ни се ще, затова вероятността да пропуснем този не е малка.

В предстоящите епизоди ще присъстват двама свещеници. По-младият се казва отец Томас и ще бъде изигран от Алфонсо Херера. Вижте кратко видео, в което актьорът говори за образа:

По-възрастният – отец Маркус, – ще бъде изигран от Бен Даниълс. Ето какво има да сподели той:

Предлагаме ви и още няколко трейлъри и реклами материали, които не сме отразявали, като и допълнителни щрихи от предстоящата история:

Please enable Javascript to watch this video

Заклинателят“ е психологически трилър, разказжащ за двама много различни свещеници, борещи се с ужасяващия случай на обладано от демони семейство. Отец Томас Ортега е новото лице на католическата църква: прогресивен, амбициозен и съчувствен. Той управлява малка, но лоялна енория в предградията на Чикаго. Той няма идея, че тихият му живот ще се промени завинаги. В същото време, в другия край на света, друг свещеник се намира в оказва в битка на живот и смърт със злото. Отец Маркус Бренан е тамплиер в днешно време, сирак, отгледан от Ватикана, за да воюва срещу враговете ѝ. Отец Маркус е всичко, което Отец Томас не е: безмилостен, абразивен и напълно погълнат от свещената си мисия.

В центъра на действието е семейство Ранс, членове на енорията на Томас. На повърхността те са нормално семейство от предградията, но не всичко е такова, каквото изглежда в този дом. Патриархът Хенри Ранс бавно, но сигурно губи ума си. Най-възрастната дъщеря – Катрин, – отказва да напуска стаята си. По-малката ѝ сестра, Кейси, мисли, че чува странни звуци, идващи от стените в къщата. И майката Анджела е преследвана от повтарящи се кошмари, всеки по-страшен от предишния. Анджела вярва, че има нещо в къщата, демонично присъствие, нарастващо с всеки изминал ден. В отчаянието си, тя моли отец Томас за помощ, несъзнавайки, че така отприщва сблъсъка между наивния млад отец и отец Маркус. И двамата се изправят срещу непреодолими препятствия, но заедно се превръщат в единствена надежда срещу злата сила, която се мобилизира от векове“

 

exorcist_castphoto-20160922 the-exsorcist-tv-trailer-20160922 exo_s1_attic_ka_f42 плакат

Режисьор ще бъде Рупърт Уайът („Възходът на планетата на маймуните“), а в ролите ще влязат Джина Дейвис („Телма и Луис“), Алфонсо Херера и Бен Даниълс („Къща от карти“).

Премиерата на „The Exorcist” ще бъде на 23 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments