Месеците, последвали първия ни официален поглед към Скарлет Йохансон като киборга майор Мотоко Кусунаги в предстоящата игрална версия на „Ghost in the Shell”, бяха изпълнени с безкрайни (предъвкващи едно и също отново и отново) спорове и мрънканици на тема whitewashing, като се заговори дори, че студиото иска ще използва специални ефекти, които да правят актьорите да изглеждат с азиатски черти.

Единственото по-различно нещо, което изскочи, за да разведри това безумие, бяха няколко изтекли неофициални снимки, които показваха как точно ще изглеждат главните действащи лица във филма спрямо първообразите им в мангата на Широ Масамуне и анимето  на Мамору Оши. Снимки, които ние не представихме, тъй като щеше да противоречи на едно от правилата ни за отразяване на неофициални неща – правило, което доста често нарушаваме, но точно сега решихме да спазим.

Ама да не ви занимаваме с личните си терзания, а да пристъпим към темата. Вчера беше финалът на втори сезон на „Mr. Robot” и по време на него Paramount и DreamWorks представиха първите няколко тийзър трейлъра на „Ghost in the Shell”, които не разкриват кой знае колко, но ни оставят с впечатлението, че филмът на Рупърт Сандърс чисто визуално ще следва доста плътно първоизточниците си. Ако сте запознати с тях, лесно ще откриете приликите. Вижте.

Вече бая коментирахме както необходимостта от съществуването на този филм, така и избора на режисьор и този на Скарлет за главната роля, така че няма да го правим отново. Искаме да видим по-подробен трейлър, преди да си вадим генерални изводи и да даваме качествени оценки. Като цяло, не сме кой знае колко въодушевени, но сме любопитни да видим какво ще измъдрят.

За финал ви предлагаме краткия синопсис и за по-голяма прегледност, няколко статични кадъра от тийзърите. Припомняме, че повече за филма и паралелно случващите се проекти от вселената, както и за отношението ни към тях, може да откриете в новините ни до момента.

Ghost in the Shell” разказва историята на майор Кусунаги – единствен по рода си киборг от специалните служби, предвождащ елитния боен отряд Section 9. Отдадени на задачата да се борят с най-опасните престъпници и екстремисти, те се изправят срещу враг, чиято единствена цел е да изтрие от лицето на земята подобренията на Ханака Роботикс в областта на кибер-технологиите.

ghost-in-the-shell-img01-20160922 ghost-in-the-shell-img02-20160922 ghost-in-the-shell-img03-20160922 ghost-in-the-shell-img04-20160922 ghost-in-the-shell-img05-20160922 ghost-in-the-shell-img06-20160922 ghost-in-the-shell-img07-20160922 ghost-in-the-shell-img08-20160922 ghost-in-the-shell-img09-20160922

Режисьор на „Ghost in the Shell” е Рупърт Сандърс („Снежанка и ловецът”), сценарият е дело на Джонатан Херман („Straight Outta Compton”) и Джейми Мос („Street Kings”). Продуценти са Уилям Уийлър, Ави Арад и Стивън Пол, а Майкъл Костиган, Джефри Силвър, Тетсу Фуджимура и Митсухиса Ишикава ще са изпълнителни продуценти. В ролите са Скарлет Йохансон, Майкъл Пит, Пилоу Асбек, Такеши Китано, Жулиет Бинош, Каори Момои и други.

Премиерата е 31 март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

  1. много пък си спомняме какво сте коментирали… недей се офлянквай, ами дай „качествена оценка“.

  2. Чудя се кое ще де окаже по-голям фейл – това или Батъл Ейнджъл 😀

    1. Дано си прав, засега обаче и двата проекта се движат в тази посока.

    2. Батълът със сигурност ще е на високо ниво.А този ще е малко над средното

    3. Джеймс Камерън няма да позволи Родригес да сасипе проекта,ако нещо не му харесва ще го уволни .А тука е малко по-сложна ситуацията 🙂 Да ,Uzumaki, дааааааа

    4. И без да искам съсипе съм го написал с а ,да не го корегираш ,ако може 🙂

    5. Обещавам да не го „корегирам“, хаха – ти си тотално невъзможен 🙂

    6. А между другото мернах през нощта някъде ,че някой си Ед Харис преговаря за Battle Angel

  3. Има добри самостоятелни шотчета (това от първото видео), които са пипнати доста професионално. Скарлет седи като дърво насред пустиня. Мотоко е доста силен персонаж, а в един от тийзърите е като треперещо и неуверено листо (което освен че седи глупаво), е доста, хм комично. В тази връзка има неща които са от мангата (като че ли), но тука стрелям сравнително в мрака, защото някои от кадрите нямат нищо общо с филмите.

    Нямам никакви особени очаквания, Скарлет още преди да я видя във „финалната“ и форма знаех, че не ми пасва за ролята (поне визуално са я докарали, въпреки че прилича повече на чиби версия на оригинала).

    p.s. Китано, йей, само дето и той е „леко“ комичен.

    1. Леле, колко клетви е отнесъл тоя Рафтър. 🙂 Иначе е адски важно да спретнат адекватен саундтрак към филма.