Voyage Of Time: Life’s Journey

Той идва! Не, не Иисус, а документалния филм на Терънс Малик, посветен на историята на времето. Подготвян близо четири десетилетия, „Voyage Of Time” е едно от най-чаканите заглавия тази година. Вече ви представихме изумителния първи трейлър, както и този от миналия месец, а сега е време да видим два клипа от самия филм. Преди това ви предлагаме да прочетете цитатите, които Малик е дал на продуцентите Сара Грийн и Ник Гонда, за да ги подготви за амбициозното начинание (излишно е да казваме, че това са думи на двама наши герои).

Най-красивото нещо,което можем да преживеем, е мистериозното. То е източникът на всяко истинско творчество и наука. Този, за когото емоциите са чужди и който не може да спре и да постои за миг в почуда и благоговение е като мъртъв – очите му са затворени.

– Алберт Айнщайн

Никой ли не вдъхновен от сегашното знание за вселената? Поетите не пишат за него, нито художниците се опитват да изобразят това изключително нещо. Стойността на науката остава невъзпята от певците, принудени сте да слушате вечерни лекции , вместо песен или поема. Това все още не е научна епоха.

– Ричард Файнман

Вижте два клипа, които илюстрират чудесно вдъхновяващите думи:

Клиповете са отвратителни в тяхната краткотрайност. Искахме да откъснем клавиатурата и да я хвърлим по някой креационист. Кадрите са наистина феноменални и не можем да си представим вселена, в която изпускаме филма. Ето какво споделят продуцентите в официалния синопсис:

„Voyage Of Time: Life’s Journey” е изследване на нашето планетарно минало и търсене мястото на човечеството в бъдещето. Кипящ от енергията на самата природа, филмът смесва иновативни специални ефекти и изумителни кадри от цял свят. Всичко това в търсене на нещата, които устояват изпита на времето.

Какво означава, след всички онези еони, да бъдем себе си, тук, сега?

Действието проследява научната хронология на Земята – от раждането на звездите до експлозията на новия живот. Работейки с екип от научни консултанти и специалисти по ефектите, оглавени от Дан Глас („Дървото на живота”, „Батман в началото”, „Матрицата: Презареждане” филмът разкрива непознати досега феномени – небесни и земни, макро и микроскопични.

Свирепата геология на планетата в началото, първите клетки – растящи и делящи се, появата на рибата, горите, динозаврите и нашия вид с неговите нужди да осмисли всичко – един химн на природата, живота и вселената. Невъзможно е двама души да изпитат филма по един и същи начин.

Припомняме ви, че филмът ще се разпространява в два формата – IMAX и 35 mm, като IMAX версията ще бъде с времетраене от 40 мин. и в нея гласът на разказвача ще бъде на Брад Пит, докато 35-милиметровата версия ще бъде с времетраене 90 мин., а гласът зад кадър ще е на Кейт Бланшет.

Щатската премиера е 7 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *