„I can’t tell what’s real anymore...“
„I can’t tell what’s real anymore…“

Снимките, които вчера ви показахме от „Phantasm: Ravager“, бяха последвани почти веднага от чисто нов трейлър на хоръра. Бързаме да ви го покажем с уговорката да не очаквате Второто жанрово пришествие, а да се опитате да се отнесете към него по-скоро носталгично и дори снизходително, колкото и недостойно да звучи това – ето го:

Няма две мнения – нещата изглеждат малко по-добре в сравнение с предишните неща, които сме виждали, свързани с проекта, но не достатъчно добре; всичко лъха на евтинджос и второразредност, а историята сякаш почти насила се опитва да залага на зрелище, което за съжаление нито финансово, нито творчески може да си позволи. Не ни разбирайте погрешно – радваме се, че петата част най-сетне беше завършена и че с нея се затваря арката на зловещия персонаж The Tall Man, който отново е изигран от (напусналия ни през януари) Ангъс Скрим; чудесно е, че този „Phantasm: Ravager“ съществува, просто ни е яд, че не беше направен с една идея по-професионално и находчиво. По-натам, ако сме в настроение, бихме му дали шанс, при все че очакваме по-скоро слаб и неубедителен резултат от режисьора Дейвид Хартман.

Ангъс Скрим
Ангъс Скрим

Припомняме, че „Phantasm: Ravager“ е част от култовата поредица „Phantasm“, която Дон Коскарели започна преди цели 37 години. Първият филм, както вече писахме, беше преработен и обновен технически с помощта на самия Дж. Дж. Ейбрамс и ще бъде разпространен до дни под заглавието „Phantasm: Remastered“. Даже и той си има трейлър:

Please enable Javascript to watch this video

…който всъщност изглежда далеч по-добре от по-горния, в което има някаква наистина тъжна ирония. При всички случаи гледаме на възраждането на този култов франчайз с детински и искрен сантимент и припомняме, че в началото на октомври всичките „Phantasm“-заглавия ще дебютират по кабелните и дигитални платформи, така че ако ви влече – хвърлете им един поглед и споделете после как са ви се сторили.

Дж. Дж. Ейбрамс и Дон Коскарели
Дж. Дж. Ейбрамс и Дон Коскарели

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ха не съм очаквал, че ще има Remastered версия.Благстър отново ни приятно изненада

  2. Щото не четеш внимателно, преди седмици писахме по въпроса 🙂

  3. Изглежда наистина много зле от към ефекти, но поне се надявам завършекът да е… стойностен, или поне да не е тотален фейл. Едно малко позакъсняло продължение-финал, но по-добре късно…