Каяко Саеки е гладна за писъци и вопли...
Каяко Саеки е гладна за писъци и вопли…

Екранният мач „Sadako vs. Kayako“ отдавна е по японските кина, но филмът имаше премиера и в рамките на филмовия фестивал в Торонто преди няколко дни (oтзивите варират от очаквано негативни до снизходително позитивни), покрай което се появи нещо ново по темата и решихме да го споделим с вас, въпреки че нямаме особен хайп и очаквания (припомняме, че последно ви занимавахме с тези нелепи реклами). Със сигурност при липса на алтернативи сигурно бихме хвърлили едно око на проекта, но без да изпадаме в сериозен екстаз… Както и да е, новото е една сцена, която разяснява донякъде как прокълнатата видеокасета пак се е появила из привидно спокойната градска джунгла:

Нищо особено, естествено. Не сме и очаквали друго, но поне се надяваме за нещо сносно – не само в рамките на жанра и произхода, но и на самата (очевидно лековата) концепция, типична за повечето продукции, които сбиват иконични целулоидни чудовища. Умерено сме смутени от промяната на митологията (срокът от седем дни е съкратен на два), но тоя кахър е направо никакъв, затова и няма да се вглъбяваме. Вижте и един плакат, с който заглавието е било популяризирано в Русия:

плакат

Sadako vs. Kayako“ е режисиран от Коджи Шираиши („Gurotesuku”), в ролите са Мизуки Ямамото, Тина Тамаширо, Маширо Комото, Аими Сатсукава, Масанобу Андо, Мисато Танака, Такако Фуджи и др., а от юни насам хорърът скромно обикаля няколко държави, сред които Филипините, Сингапур и Тайван.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *