Бавно и сигурно се приближаваме до новия сезон на „Туин Пийкс”, който ще се появи догодина и прожекторите отново се насочват към най-иновативния и разпознаваем режисьор на американския авангард. Дейвид Линч не е сред разговорливите хора, които често гледаме по вечерните програми. Не знаем много за живота му и начина му на работа.

Затова „David Lynch: The Art Life” на Джон Нгуйен е чудесна възможност да надникнем в изкривеното съзнание на твореца. Добрата новина е, че филмът няма да проследява филмографията на режисьора, а ще се фокусира върху събития от ранния му живот, които са превърнали едно обикновено и усмихнато дете в… Дейвид Линч, когото познаваме. Вижте първия трейлър, както и кратък клип:

Харесва ни видяното и с удоволствие ще гледаме филма. Кадрите от клипа са доста смущаващи. За пореден път се изумяваме колко навътре е влязъл Линч. Може би един от малкото творци, редом с Триер и Гигер, които обитават тънкото пространство между лудост и чувство за реалност. Предлагаме ви да прочетете официалния синопсис:

Дейвид Линч ни отвежда на интимно пътуване през детските си години. От идиличното време в малко градче, до мрачните улици на Филаделфия, виждаме как събитията оформят един от най-енигматичните съвременни режисьори. Както твърди самият Линч:

„Мисля, че винаги, когато направиш нещо – картина или каквото там, си воден от идеи и понякога миналото може да преведе тези идеи и да ги оцвети, дори да са нови идеи, миналото ги оцветява”.

За финал ви предлагаме няколко снимки:

 

28454-David_Lynch_the_Art_Life_1 28452-David_Lynch_the_Art_Life_4 David_Lynch_the_Art_Life_20160903

Премиерата ще бъде на фестивала във Венеция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Единствено от този режисьор ме е шубе. Успява да предаде усещания, които силата на времето трудно притъпява.