Трейлър на „Collateral Beauty” с Уил Смит, Хелън Мирън, Кейт Уинслет и Едуард Нортън

от на 2016-09-08
 

Преди повече от година „Collateral Beautyщеше да бъде филм на Алфонсо Гомес-Рехон, с участието на Хю Джакман. Не знаем какъв щеше да бъде резултата от работата на този режисьор, но във всички случаи съжаляваме за липсата на Хю-то. Защото (в много отношения) той е по-добър актьор от Уил Смит, ала Deadshot някак си ни върна вярата в бъдещето и сме склонни да му дадем право на още един добър екранен образ.

В случая с този филм Смит май няма ход, в който да се издъни – не заради сюжета или изпълнението си, а просто защото отвсякъде го „подпират” уникални партньори – дори само да споменем Хелън Мирън, Кейт Уинслет и Едуард Нортън, ще бъде достатъчно. Всъщност именно те са причината да сме сигурни, че ще обърнем внимание на „Collateral Beauty” – актьори от тяхната величина трябва да са привлечени от нещо повече от прочувствена притча за силата на човешкия дух, който е способен да преодолее немислимо човешко страдание…

Ето какво казва Уил Смит пред Entertainment Weekly:

„Ние бяхме като екип супергерои – „Отмъстителите” на коледната драмедия! Да съм всеки ден на снимачната площадка и да снимам сцени с актьори от подобна величина? Беше страхотно, изключително артистично предизвикателство. Много ми хареса творческото напрежение в съвместната работа, а и дори само да гледам как работят тези хора… Хелън Мирън е просто уникална!”

Когато един супер успешен рекламен специалист преживява лична трагедия и се отдръпва изцяло от живота, приятелите му разработват драстичен план, чрез който да достигнат отново до него, преди той да е загубил окончателно всякаква връзка с окръжаващия го свят. Те го принуждават да се изправи срещу истината – по много изненадващ и супер-човечен начин. Тази драматична история споделя откровения – как дори най-отчайващата загуба може да бъде превъзмогната, да се разкрие част от красотата на реалността, и как неизменното съществуване на любовта, времето и смъртта в човешкия живот го изпълват със смисъл.

В последните дни в мрежата се тиражират най-често две неща по повод „Collateral Beauty” – че филмът ще дръзне да се „изправи” срещу Rogue One: История от Междузвездни войни в дебютния си уикенд, както и определението на Уил Смит:

 „Има по мъничко от „It’s a Wonderful Life” и от „The Wizard of Oz”. Моят герой се опитва да си стъпи отново на краката, да си върне живота, но има и някои интересни мистични елементи. Това е сууупер спойлър! Темата е деликатна, поднесена е внимателно и ще бъде много трудно да се промотира този филм”.

Режисьор на „Collateral Beauty” е Дейвид Франкел („The Devil Wears Prada”, „Marley & Me”, „Hope Springs”), сценарият е дело на Алън Лоуб и Андреа Логидайс Агнесина, а филмът ще бъде разпространяван от Warner Bros. Ролите са разпределени между Уил Смит, Хелън Мирън, Кейт Уинслет, Едуард Нортън, Майкъл Пеня, Наоми Харис, Джейкъб Матимор и Кийра Найтли. Все още не сме сигурни защо именно на нея режисьорът е поверил ролята на „любовта”, но след като иска да рискува с един сигурно-изкуствен елемент в пъзела си – това е негово право.

По всичко изглежда, че „Collateral Beauty” ще представлява своеобразна коледна почит към традициите в празничните дни да има „feel good” филм, на който да се поплаче след размисъл за Живота и превратностите на съдбата. But in the meantime… in a galaxy far, far away… Ей сега ще дойде декември…

плакат

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • F.J
  2016-09-08 at 10:36

  Уил Смит наистина сякаш се завърна. Напоследък осъзнавам колко емоции може да извлече от клиширани и двуизмерни герои. Добър е. Много адекватно си върши работата и го уважавам за което.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-08 at 11:21

  Трудно ми е да уважавам Смит, ‘щото е пълен кретен, но има няколко чудесни филми и роли.

  Отговор

 • лачирейс кучев
  2016-09-09 at 03:43

  Дедшот ви върнал вярата в бъдещето на Смит… А нещо за Concussion миналата година??

  Отговор

 • 2016-09-09 at 09:26

  Аз съм с Узумаки, Уил Смит ми е рядко дразнещ, но не мога да отрека „Мъже в черно“. „Аз съм легенда“ също е як, но му липсва наистина тежката, мрачна и задушаваща атмосфера от първоизточника, за съжаление.

  Отговор

Коментирайте