Трейлър и плакат на „Miss Sloane” на Джон Мадън с Джесика Частейн

от на 2016-09-14
 

Откриваме „Miss Sloane” в „Черния списък” на сценариите за 2015 година. Дело е на Джонатан „Джони” Перера и разказва историята на влиятелен лобист, която жертва кариерата си, за да прокара в Парламента (чрез Сената) допълнителна регулация, според която да се прилагат по-стриктни федерални закони за използването на оръжия. Имаме шанс на първи поглед към творбата, начело на която е застанал номинираният за „Оскар” режисьор Джон Мадън („Влюбеният Шекспир”, „The Debt”, „Мандолината на капитан Корели”), а главната роля е сякаш създадена за прекрасната Джесика Частейн. При нея всичко е брилянтно – актриса-мечта, която (очевидно) създава много силен, забележителен образ.

Miss Sloane” е историята на безскрупулен и супер-успешен политически стратег (Частейн), известна с безпрецедентен талант и ултимативно желание за победа на всяка цена – дори когато да победи означава да рискува собствената си кариера. Този трилър повдига завесата над игрите, които се разиграват (и печелят) в щатския Конгрес, докато Слоун се изправя пред най-влиятелните сили в правителството, в дебата за контрол върху притежанието на оръжие…

Ето какво споделя за филма Джон Мадън:

Главният персонаж вероятно е познат на публиката, обикновено подобни лобисти са мъже. В този случай обаче имаме жена – и филмът изцяло се подчинява на нейния образ, конструиран е около нея като герой. Тя е „моторът” на филма. В първия момент, когато прочетох сценария, аз вече бях решил, че тази роля принадлежи на Джесика. Тя притежава репутация на актриса от класа и хората очакват да видят изключително изпълнение от нейна страна: водещо, изпълнено с детайли, необичайно. Очакват изключителна сила и борбеност, съчетани с крехка уязвимост. Мащабът на този филм изисква да вложим всичко от себе си – и това важи за целия екип.

На Джесика Частейн партнират страхотният Марк Стронг (няма да се уморим да използваме подобни определения за този често подценяван актьор), Гугу Мбата-Роу, Майкъл Щулбарг, Алисън Пил, Джейк Лейси, Дилън Бейкър, Джон Литгоу и Сам Уотърстън.

Премиерата на „Miss Sloane” е предвидена от EuropaCorp за 9 декември 2016 (съвсем навреме, в „сезона на наградите”). Частейн наистина изглежда блестящо!

плакат

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2016-09-14 at 11:22

  Жестоко! Това май ще получи номинации за сценарий и главна женска роля (пък и нищо чудно да спечели).

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-14 at 11:33

  Ако има лесбо сцена между Гугу Мбата-Роу и Джесика Частейн, ще го гледам.

  Отговор

Коментирайте