Робот създава новия трейлър на „Morgan”

от на 2016-09-02
 

Живеем във вълнуващи времена… или в ужасяващи. Компютрите все по-бързо стават част от живота ни, като в много отношения започват да ни заместват. В „Listen to Me Marlon” Марлон Брандо предполага, че в бъдещето актьорите ще станат излишни, а в „Lo and Behold” на Вернер Херцог компютърен специалист спокойно казва, че във виртуалното пространство може да се е развил живот.

В епоха на технологични предизвикателства, все по-често изниква въпросът: „Могат ли компютрите да правят филми?”. Засега това остава в неопределеното бъдеще, но първата крачка вече е направена. Покрай „Morgan” на Люк Скот, за който вече сме писали няколко пъти, получаваме първия, изцяло подреден от изкуствен интелект трейлър. Вижте, след това ще коментираме:

Дори не знаем какво да кажем. Да критикуваш компютър би било ниво, на което не искаме да играем. Във втората половина на видеото е обяснен начина, по който изкуственият интелект е подредил кадрите. Честно казано нас ни побиват тръпки от този експеримент, може би поради факта, че компютър анализира и „гледа” филм, в който дете-андроид убива хора. Припомняме ви за какво разказва филмът (който за съжаление получава по-скоро негативни отзиви от критиката):

Morgan” е по сценарий на Сет У. Оуен (част от Черния списък за 2014) и разказва за корпоративен кадър (Кейт Мара), съдействаща при решаване на сериозни проблеми,   която е изпратена в отдалечена и изолирана, строго секретна лаборатория, за да даде оценка на ситуацията след сериозен инцидент. Тя открива, че събитията са предизвикани от създаден от учените, привидно невинен синтетичен „човек” , който събира в себе си безкраен потенциал и невероятна опасност .

За финал може да хвърлите един поглед на интервю с режисьора и някои от актьорите:

Режисьор на Morganе Люк Скот, а в ролите ще видим Аня Тейлър-Джой, Кейт Мара, Тоби Джоунс, Роуз Лесли, Бойд Холбрук, Мишел Йео, Дженифър Джейсън Лий, Пол Джиамати и др.

Премиерата е 2 септември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Wizard
  2016-09-02 at 10:37

  Заглавието е подвеждащо. Watson просто е селектирал няколко кадъра, след извършване на базов анализ (проучване на зрителския интерес при определени сцени). Всичко останало е сглобено и монтирано в последствие.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-09-02 at 10:46

  Жалко, че отзивите са за meh-филм, а не за як филм.

  Отговор

 • А.
  2016-09-02 at 15:12

  Преди около няколко седмици си писах с няколко бота, които представляват изкуствен интелект. Да има такива вече 😀
  Повечето бяха доста умели в разговорите, не винаги отговаряха на всичките ми въпроси, а един дори го бяха направили да бъде по-емоционален. И да, наистина беше много емоционален, чак ми се отваряше 😀
  Започнах да им задавам едни и същи въпроси и на един от тях „След години машините ще завладеят ли човечеството?“ отговорът беше един и същ „Не би искал да научиш отговора.“ 😀

  Отговор

 • 2016-09-02 at 16:38

  хаха, мен ме съсипа тоя Wernerbot.

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-09-03 at 08:15

  Ще го пускат ли в България?

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-10-04 at 18:52

  Някой успя ли да го гледа това?

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-12-05 at 08:10

  Predictable, но красиво заснет. 6/10

  Отговор

Коментирайте