След като оцеляхме през сухия летен сезон, в който холивудските студия ни замеряха с всякакви комиксови адаптации, дойде време да възстановим силите си с по-сериозни неща. Есента и зимата обещават да са достатъчно хранителни, имайки предвид колко от големите имена в киното ще представят проектите си. Започва да се оформя и надпреварата за Оскарите, като някои заглавия вече са предвидени в класациите.

Тази неделя на фестивала в Торонто ще бъде показан един от най-очакваните филми тази година. „The Promise” на Тери Джордж („Хотел Руанда”) събиращ на едно място Крисчън Бейл и Оскар Айзък и засяга темата за арменския геноцид от 1910 г. Писахме за него миналия месец, когато се появиха първите снимки, а сега имаме и трейлър. Вижте:

Хем ни харесва, хем ни намирисва на мелодрама, подобна на „Търсачът” на Ръсел Кроу. Рядко американска продукция успява да улови духа на екзотична дестинация, като Истанбул/Константинопол, без междувременно да заприлича на реклама за кафе. Все пак вярваме в Крисчън Бейл и Оскар Айзък, които са едни от любимите ни съвременни актьори, доказали многократно адекватния си избор на роли. Темата за арменския геноцид също е ужасно належаща, предвид, че Турция все още отрича такова нещо някога да е имало. Чакаме първите отзиви от критиката, а за финал ви предлагаме един по-подробен синопсис:

Майкъл е скромен арменски аптекар, който напуска селото си и заминава за Константинопол да учи медицина. Крис е американски фотожурналист, който е дошъл в страната да отразява геополитическите промени и има връзка с талантливата Ана – образована в Париж арменска художничка. Когато Майкъл и Ана се срещат, общият им произход води до привличане, което превръща двамата мъже в противници. След като турците се включват във войната на страната на Германия, Османската империя се обръща срещу етническите малцинства. Въпреки личните си конфликти, всички трябва да намерят начин да оцелеят, докато историческите събития обхващат живота им.

Както вече споменахме, режисьор на „The Promise” е Тери Джордж, а в главните роли са Крисчън Бейл, Оскар Айзък, Шарлот Ле Бон, Джеймс Кромуел, Жан Рено, Раде Шербеджия, Шорех Агдашлу и други.

Премиерата е тази неделя на фестивала в Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *