Когато преди дни се появи очакваното официално потвърждение за втори сезон на „Stranger Things”, едва ли някой очакваше, че толкова скоро (и предвид далечната във времето премиера на продължението) ще получим множество коментари и детайли относно новите образи, които предстои да се присъединят към историята.

Първо Мат Дъфър сподели вижданията си относно дължината на сезона:

„Въпреки че шоуто се оказа успешно, няма напрежение да правим 13 епизода. Хората казват „Те трябва да направят далеч повече епизоди“, но аз мисля, че една от причините сериалът да се харесва е, че е с ритъма на филм и това е следствие от дължината на сезона. Мисля че, ако бяхме разтегнали историята в 13 епизода, щеше да се наложи измислянето на глупави странични приключения, които не са директно обвързани с основното напрежение. Чувствахме, че осем са достатъчни. Но ако разработваме втори сезон и усетим нужда продължителността му да е седем, или девет, или единайсет епизода, Netflix ще подкрепят всяко от тези решения“

С още един 55-минутен епизод, в който да се помести продължението на първи сезон, ще се отвори място за интродукцията на нови образи, като по тази тема отново Мат споделя, че:

„Да, ще представим няколко нови героя, но ще следваме познатата вече група. Влюбихме се в децата и всички актьори, затова искаме да останем с тях. И вече сме наясно с техните способности“

Мат и Рос Дъфър
Мат и Рос Дъфър

Неотдавна Рос Дъфър потвърди, че втори сезон ще е директно продължение, но ще видим и четири нови образа:

„Не мисля, че някога сме планирали антология. Обсъждали сме предприемането на по-голям времеви скок, където децата ще са по-възрастни и сюжетът се развива в друго десетилетие. Обмисляхме подобно нещо от самото начало. Но за нас все още има история тук, все още има неразкрити неща. Не знаем за Ел. Оставихме това да витае във въздуха“

Като ритъм и (външно) влияние, можем да очакваме от втори сезон да резонира с блокбъстър продълженията от 80-те години и по-конкретно – с продълженията на великия Джеймс Камерън. Ето какво има да каже Мат по темата:

„Знам, че продълженията не се радват на зрителски ентусиазъм, но опорните ни точки вдъхновяват да направим нещо по-различно. Имаме „Индиана Джоунс и Храмът на обречените“, „Пришълците“ и „Терминатор 2“. Май повечето е Джеймс Камерън. Но той е брилянтен. И мисля, че една от причините продълженията му да са толкова успешни, е че успяват да бъдат много различни, запазвайки всичко, което сме обикнали в оригинала. Затова донякъде се уповавахме на това, което той прави и опитахме да уловим частица от магията, присъща на работата му“

Като огромни фенове на Джеймс Камерън сме доволни да научим, че двамата вълшебници планират втори сезон в негов дух, но най-силно се вълнуваме от детайлите за три от цитираните по-горе четири планирани образа, които ще видим.

Първият ще се казва Макс – упорито и уверено 13-годишно момиче, чиито излъчване, поведение и цели са по-характерни за момчетата през 80-те. Тя има комплексна история и сложни взаимоотношения с доведения си брат – Били, – които са я направили дръпната и подозрителна към другите. Също така кара скейтборд, с който се придвижва навсякъде.

Доведеният брат на Макс – Били, – е мускулест, самоуверен 17-годишен младеж. Очарователен и раздразнителен, за него се носят слухове, че е убил някого в предишното училище, което е посещавал. Били краде приятелките на хората, притежава завидни умения в игри по надпиване и кара черно Камаро. Но бурната му и непредсказуема природа се проектира върху най-близките му, особено върху онези, които са по-малки от него.

Роман е третият образ, описан като мъж или жена от която и да е ентическа група, на възраст 30-38 години. След като израства без дом и с пристрастена към наркотици майка, Роман претърпява голяма загуба, докато е в крехка възраст и търси отмъщение оттогава. В края на краищата той или тя е „чужденец“, който не проумява как да се свързва с хората.

Предвид тоновете референции на първи сезон към литературното творчество на Стивън Кинг, така описани, героите вече ни звучат като завършени и пълнокръвни попълнения към познатата група.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

    1. Значи пролетта най-рано.А нещо друго добро тази есен няма ли да изкача 🙂

  1. Докато чакаме втория сезон, ще зяпаме Westworld. 🙂 Cпоред мен oбаче преди есента, вероятно края на октомври (заради Хелоуин), няма да гледаме нов Stranger Things…

    1. ради, така като ги постави нещата, изобщо не се бях замислял, майна…

  2. И аз залагам, че ще е (тематично) малко по-нататък през 2017 г.
    А вчера пуснаха целия втори сезон на Наркос, така че уикендът пак е обезпечен с Нетфликс 🙂

    1. стига с тия наркомански сериали бе, стегни се малко, баси изтърбушеното леке.