Мел Гибсън потвърждава, че работи по продължение на „Страстите Христови”

от на 2016-09-01
 

Съвсем в синхрон с обзорните „операционни” материали, посветени на „върховния супергерой” (според Мел Гибсън) или по-простичко казано, на Джизъс, идва потвърждение на информацията, че именно Гибсън се готви да прави продължение на своя уникален режисьорски филм „Страстите Христови”. Ясно е, че според темата и писанията на евангелистите ще трябва във фокуса на бъдещата творба да попадне възкресението – и тя ще се нарича точно така, „The Resurrection”.

Още през юни сценаристът на „Смело сърцеРандал Уолъс разкри, че работи върху сценарий, който ще включва възкресението на Иисус Христос и събитията, които се предполага, че следват. За момента няма подробности, свързани с актьорския екип, и съвсем не е сигурно дали Джим Кавизъл ще се върне отново в образ. Гибсън признава, че подобна задача е супер-амбициозна и много тежка, и ще трябва да се направи сериозно проучване, за да се получи достоверен сценарий, преди да започне същинската работа по филма.

Според статистиките в боксофис класацията, „Страстите Христови” все още водят по приходи в категорията R-rated филми – почти 612 милиона долара приходи. При все противоречивия му прием и детайлното, реалистично изобразяване на насилието в него, филмът гарантирано вкара в киносалоните милиони хора, за които вярата в JC е важна част от съществуването им на тази земя.

И тук идва трагикомичната част на новината – информацията, свързана с бъдещия проект „The Resurrection”, Мел Гибсън споделя с… претъпкан стадион евангелисти, в интервю с един от тях – Грег Лори (via CP Entertainment). И колкото и да го обичаме в (почти) всичките му филми като актьор, колкото и да го харесваме като режисьор, няма как да не забележим налудничавия блясък в синия му поглед и нервозното поведение по време на интервюто. Човекът съвсем се е изгубил в религиозната мъгла и е тотално изтрещял!

Плюс това най-безсрамно му рекламират новия режисьорски филм „Hacksaw Ridge”, в който, както той сам обяснява, героят на Андрю Гарфийлд получава медал за храброст за подвига си по време на Втората световна война, когато спасява много десетки души от вражеския огън, „въоръжен само с вярата си”! Come on, man – seriously? В XXI век?!

Предлагаме ви въпросното интервю (обърнете внимание на нервния тик с брадата!), за да се убедите с очите си колко може да се промени един човек… И ви поздравяваме с отговора на въпроса „Защо правиш филми за и във вярата?”

коментари
 
Отговорете »

 
 • Marvin
  2016-09-01 at 11:29

  Тоя тотално изтрещя….

  Отговор

 • 2016-09-01 at 13:36

  Наистина се държи малко като предрусал, което ми се струва добра идея, ако имаш да даваш интервю пред стадион с евангелисти. Религиозната риторика също ми е оправдана поради същата причина … все пак след като си бил низвергнат толкова време, колко му е да се престориш, че вълкът се е превърнал в хрисима овчица :)
  Абе, не знам, Мел е прекалено огромен за да тръгна да си правя изводи от някакъв кофти период в живота му …

  Отговор

 • Касабов
  2016-09-01 at 13:57

  Абе, не го оправдавй бе, ебаси кенефа стая тоя.

  Отговор

 • .
  2016-09-01 at 14:40

  Ъм, че той не се ли се държи така общо взето обикновено? Аз лично нищо странно не скивах във видеото. Стандартни маркетинг трикчета и промота, малко приказки за вярата, едно две интересни и доста верни (от моя гледна точка) неща конкретно за Страстите (това за Супер героят (разбира се тук освен подсмивчици дурго не очаквам) – и всъщност колко много точно този филм повлиява като цяло на индустрията от гледна точка на по-кървави, мрачни и „реалистични“ истории/визии в последствие мисля е очевидно) и това е :D. Това че нервничи може да е признак на някаква изперквация, ама на думи си е доста ок.

  Отговор

 • 2016-09-01 at 18:15

  Тес па, ебете се ве! Мел Гибсън си е Мел Гибсън :}

  Отговор

 • 2016-09-01 at 18:31

  То-тал-но ку-ку!
  И си вЕрва саа всичкото отгоре…

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-09-01 at 18:54

  You could see this coming somehow: https://www.youtube.com/watch?v=Igrdi_lhhW4

  Отговор

 • Dredd
  2016-09-01 at 20:02

  Нищо нередно няма.

  Отговор

 • d4
  2016-09-02 at 02:06

  Djesus Uncrossed

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-09-02 at 09:03

  Jesus: Age of Extinction

  Отговор

 • тото
  2016-09-03 at 12:37

  Тия па… той си е така още от „Смъртоносно оръжие“- ено бе… да пусна ли клипче? 😀

  А и кариерата му почна като ЛУД… Лудият Макс… кво още?

  Отговор

 • 2016-09-05 at 14:45

  Мел е много Голям като режисьор / не актьор/ и всичко което е направил до сега е класика. Посерковци като тия тук дето го плюят са толкова елементарни във всичко което правят и пишат! Това е Мел Гипсън бе кретени! Неговото кино е винаги в границите на невъзможно заснетото кино и се преподава в Академията.

  Отговор

 • Иван Чолаков
  2016-09-05 at 21:47

  „… Come on, man – seriously? В XXI век?!“ – в Америка – да, по-религиозни са. Разговорът си беше съвсем нормален. Това за тиковете си е заяждане, на кого му пука. И да, това е Мел Гибсън, велик.

  Отговор

 • 2016-09-05 at 21:56

  Чолаков, ако намираш тоя разговор за нормален, значи си за психиатър, братко. :(

  Така както го виждам, има само два варианта

  А) Гибсън използва евангелската общност, за да докара приходи (по-невероятно).

  Б) Гибсън е забил яко във фундаментализъм (предвид миналото му, много по-вероятно).

  “ Неговото кино е винаги в границите на невъзможно заснетото кино“ Сатъре, опени се целия, мъжки. :)

  Отговор

 • 2016-09-05 at 23:59

  Това дребно кележче /щото като го видех в кадър дребньото-комплексово, пълно с визуални дефекти/ Касабов ли е къв е там се бара, ще ми плюе Гибсън, който е толкова достоен и дори и в семитските си изказвания, че направо му правя евала. И такива някакви си дребни мижитурки като този, и още някои, да ми приказват, че бил изперкал и тикосан.Абе смотани ташаци, елементарни плазмодии в човешки кожи, това е човек достоен за уважение и то именно, че дръзна сам да изкаже истината за еврейската филмова мафия в тъпия ви холивуд, която от години го владее и веднага му намериха цаката с някакви компромати. Велик е Мел и дано още такива филми да прави като „Смело съце“ Апокалипто“ и уникалния „Страстите Христови“, който промени киното.А това, че му направиха кур-капан с курвата рускиня, както м/у другото правят сега и с реномето на Джони Деп, който също е от непокисите там и доста бъбри, и това че Мел си посърбва него прави огромния кретен мисля. Мел е велик и ми писва от дребни душици, лаещи за нещо,което не разбират. Аре бе капути скапани…
  п.п. И да…“ Неговото кино е винаги в границите на невъзможно заснетото кино“, защото когато дръзнеш да пресъздадеш света на Маите и то по такъв начин, и Средновековието така брутално и най-вече 3-те дена на Спасителя и мъките му, е това аз наричам да имаш ташаци да правиш истинско кино извън възможното от на другите.Мел е брутален, реален и гениален като режисьор.

  Отговор

  • F.J
   2016-09-06 at 07:36

   Ти наистина си отвъд спектъра на постижимите граници на безумие. Прекланям се пред малоумието ти, защото е рядко и изисква години работа. Аве, сатъре!


  • UZUMAKI
   2016-09-06 at 17:07

   Антихристът е вече сред нас – родил се е в кръчмарска селска миазма през 1973 г. и оттогава насам сее тъпизъм след тъпизъм по света, замърсявайки реалността със съществуването си. Кръстили са го Виктор, за да може името му да символизира победата на кретенизма над здравия разум.


  • Liubo Ursiny
   2016-09-06 at 21:47

   Сатъре, от Курило звъннаха.
   Почивните дни свършиха и е време да се прибираш.


 • 2016-09-07 at 12:37

  Простотията на Гибсън не познава граници.

  http://variety.com/2016/film/news/mel-gibson-batman-v-superman-1201853090/

  Отговор

  • Gogoto
   2016-09-07 at 16:01

   Тъжно е иначе толкова харизматичен актьор с годините да падне толкова ниско и личностно, и професионално…


 • UZUMAKI
  2016-09-07 at 12:53

  Лудостта на Гибсън наистина е покъртителна, но кретен като него ужасно добре пасва на евангелисткото къмюнити – техните супергерои действителнo не носят трико… но за сметка на това се кичат с трънни венци и пирони по ръцете 😀

  Отговор

 • .
  2016-09-07 at 15:24

  Кажи ми Касабе, какво точно не ти харесва в изказването му???

  Щото май си напълнил гащите в някакъв опит да кажеш нещо?

  BvS беше доста зле btw.

  Отговор

  • 2016-09-07 at 16:36

   Гибсън е този, който пълни гащи отново и отново. Не само като отписва цял поджанр, ами и като пробутва образа на Христос като добър пример и като определя хората, които сляпо го следват, като „герои“.

   Тук дори не става въпрос за „лош кино вкус“, а за пропаганда на неморални ценности. Първите отзиви от Hacksaw Ridge са достатъчно красноречиви за сбърканото послание. По-добре забрави детските си спомени, когато си подскачал върху дивана с викове „freedom“.

   Този човек не трябва да прави филми повече.


  • 2016-09-07 at 22:45

   Марти, ти пък го отписа заради един филм, който дори не си гледал. Аре сега, ми дайте му малко въздух да подиша бе … те направо го разпънаха на кръст заради тоя негов тегав период, нека сега да се направи малко на хрисимо момче (според аудиторията си) и да набере пак точки. Нека да направи два, три филма, пък тогава, ако посредствеността е тенденция, сипвай му колкото искаш с големия черпак.


 • d4
  2016-09-07 at 20:54

  за едно е прав бай ти Мел – няма разумна причина тия суперпродукции да струват 200 – 250 млн долара. Доказа го Дедпул.

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2016-09-08 at 02:30

  Таратанци.
  Броя на пръстите на едната си ръка пътите, в които коментирам без да съм прочел някакви коментари под статията тук. Гибсън го направиха на маймуна в последните години и държанието му (още повече при тая публика) – не е нещо изключително. Айде стига сега, урежда ни да сме на „ти“ с психологията на всеки друг творец, вирял в барабана на пералнята на Холивуд, ама Мел е плейн крейзи, ноу даут. Уашовски ше се припознаят като котка и варел до 2 години и никъде няма пяна по устите, ама Мел Гибсън, брате, дал толкова много на киното, че нямам нерви да изброявам – е факд ап. Абе глупости бе, претенчъс прикс майндсет ол дъ уей, я се стегнете… Ако ще утре да отиде и да си набие една чекия на Стената на плача, да се изсере пред гаджето си и да я накара да изяде лайното – това е Мел Гибсън. При толкова лудост, която се научиха всички да подминават с лека ръка и да приемат за част от пейзажа – малко искрена такава не е регрес. Мел Гибсън, хора. Мел Гибсън и Харисън Форд ако ще да се наебат като кучета и да го стриймнат – начи си имат причина и we just have to go with it.

  Отговор

Коментирайте