Масивен ъпдейт за суперпродукцията „Justice League” на Зак Снайдър

от на 2016-09-15
 

Отпуснахме му края това лято и не успяхме да отразим някои подробности относно най-чаканото събитие за комиксовата вселена на DC, а именно ансамбловия филм „Justice League” на Зак Снайдър, който се очаква да се появи другата есен. Вече видяхме първия тийзър трейлър, който определено ни хареса и изгради подобаващ hype за мегапродукцията, но от тогава насам изтекоха доста уточнения, които е крайно време да ви представим.

Поводът за новината е снимка на новия Батман костюм, която Снайдър сподели вчера от туитър акаунта си. Предварително знаехме, че в „Justice League” ще видим поне два костюма, които Брус Уейн използва. Единият, така нареченият „tactical batsuit” ще влезе в употреба срещу парадемоните – черните инсектоподобни гадове, които ни докараха кошмари в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”. Точно това е костюмът на споделената от Снайдър снимка. Вижте го:

Басман

Допада ни. Още преди да се изправи срещу Супермен, Брус Уейн трябваше да приеме, че във Вселената има по-могъщи създания, които налагат нуждата от по-сурови защитни мерки. Така се появи бронята, вдъхновена от комикса на Франк Милър, с помощта на която (и с малко криптонит), Батман успя да прекърши Супермен (временно). Сега, в сянката на опасността от Steppenwolf  и неговите крилати гадини, Уейн явно има нужда от нещо още по-крайно, което да му осигури нужната защита.

Тактическият костюм предлага по-голяма подвижност и устойчивост на Прилепа и включва стилните очила, които видяхме в сцената с кошмара на Брус в предишния филм. Някои вече изтъкнаха прилики с костюма на Даниъл „Nite Owl II“ Драйбърг от екранизацията на „Wathcmen”. Донякъде сме съгласни, макар че наистина не виждаме смисъл да издребняваме. Все пак преценете сами:

Кой кого вдъхновява?

Кой кого вдъхновява?

Снимката, която Снайдър сподели е от последния снимачен ден с новия костюм, но някои актьори отдавна са приключили работата си по проекта. Миналата седмица Дж. К. Симънс, който ще влезе в ролята на комисар Гордън, сподели, че сцените с него вече са готови. Ето какво каза актьорът за работата си по филма:

Да, снимахме предимно с Бен. В първата част на „Justice League” комисар Гордън не е кой знае колко голяма роля. Просто го представяме и виждаме малко от взаимоотношенията му с Батман и останалата група. На снимачната площадка беше изключително забавно.

Симънс коментира и новия подход към персонажа:

Хората от моето поколение помнят комисар Гордън като весел, неефективен, подобен на Дядо Коледа, персонаж. Мисля, че през годините в комиксите са го показвали и с други, по-badass черти. Едно от нещата, които са ми интересни, е да изследваме малко повече тези негови черти. Наистина е доста трудно да си по-badass от някой като Батман, но във вселена, където няма супергерои, идеята комисар Гордън да е човек, който може да се грижи за себе си и да бъде партньор на Батман, ми харесва. Не просто някакъв тип, който пуска сигнала на покрива и вика за помощ.

Същността на думата „badass”

Същността на думата „badass”

Вчера стана ясно и каква ще е ролята на Жокера в предстоящия филм. Оказва се, че тя ще клони към нула. Въпреки финансовия си успех „Suicide Squad”, получи по-скоро негативни оценки, като самият Джаред Лето изрази объркване и чиста проба неудовлетворение от крайния резултат. Актьорът сподели, че се е почувствал „измамен” да играе във филм, който първоначално е изглеждал като нещо по-артистично и разчупено.

Макар че Лето получи смесени, клонящи към добри, отзиви за различния образ на Жокера, който показа на голям екран, вчера стана ясно, че няма да видим героя в „Justice League”. Честно казано, това ни радва, имайки предвид, че до момента вече имаме двама злодеи – Steppenwolf и евентуално Darkseid, когото видяхме в разширената версия на „Батман срещу Супермен”.

Вярваме, че продуцентите са научили урока, че претрупването с антагоности не води до нищо добро. Тъй като преди няколко дена се разбра, че в самостоятелния „Батман” филм на Афлек, злодеят ще е Детстроук, Джаред Лето засега ще си почине от ролята. Все пак чакаме подробности около участието му в „Blade Runner 2” или потвърждаване на слуха, че ще бъде новият Лестат в римейка на Интервю с вампир.

В краен случай Лето може да се снима в някой друг музикален клип.

В краен случай Лето може да се снима в някой друг музикален клип.

Брус Уейн не е единственият, който ще се премени за предстоящия „Justice League” филм. Не искаме да ви разваляме кефа, но всъщност въобще възможно ли е да не сте разбрали, че Супермен не умря на края на „Батман срещу Супермен”. Последният син на Криптон е жив и здрав и съвсем скоро ще го видим отново в действие. Този път в различен цвят.

Още в предишните два филма се забелязваха черни оттенъци в червено-синята премяна на Кларк Кент, но съдейки по скорошните Instagram включвания на актьора, „he’s going all black”. Снимката е от близо и на нея се вижда част от семейния герб. Вижте я:

justice-league-img04-20160915

За първи път Супермен облича черния костюм в комиксовата арка „The Death of Superman”, която през 1992-1993-а хвърля всички фенове в истерия. След като е убит (привидно) от Дуумсдей, четирима други герои се опитват да носят червената пелерина, докато криптонецът не се връща към живот с новата си черна визия.

Ако следват тази версия, Супермен ще се върне като познатия ни добър герой, но в комиксите съществува прецедент, в който нещата се объркват. В по-новите броеве Darkseid създава клонинг на Кларк Кент, който се представя като Супермен, създавайки суматоха и проблеми. Дали филмите до момента ни дават място за спекулации за подобен сценарий?

В „Батман срещу Супермен” видяхме един Супермен, който се държи като тиран, потънал в скръб след смъртта на Лоис Лейн. Светкавицата се връща в миналото, за да предупреди Брус Уейн, казвайки му, че винаги е бил прав за криптонеца, от когото трябва да се страхува. Едва ли след „Батман срещу Супермен” ще видим нещо от рода на „Супермен срещу Justice League”, но оставаме отворени към всякакви варианти.

В заключение ви предлагаме кратко видео, в което актьорите от „Justice League” подкрепят инициативата срещу прокарването на тръбопровод, който ще наруши естествения добив на вода в индианските резервати. Вижте го:

Justice League“ е режисиран от Зак Снайдър („Зората на мъртвите“) по сценарий на Крис Терио („Арго“), а в ролите са Бен Афлек, Гал Гадот, Езра Милър, Джейсън Момоа, Рей Фишър, Хенри Кавил, Ейми Адамс, Дж. К. Симънс, Джеръми Айрънс, Амбър Хърд и Уилям Дефо; слухти се, че може би Джеси Айзенбърг като Лекс Лутор и Джаред Лето като Жокера ще се завърнат във филмовата DC-вселена именно с този проект, макар и в по-малки роли. Потвърдено е също, че холандецът Toм „Junkie XL“ Холкенборг отново ще се труди над саундтрака.

Премиерата е насрочена за 17-ти ноември 2017 г.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте