Джейк Джиленхол и Кери Мълиган в режисьорския дебют на Пол Дейно

от на 2016-09-25
 

Няколко месеца след обявяването на режисьорския си дебют, Пол Дейно вече е пред начало на снимки (ноември) и за всеобща радост е успял да привлече за каузата си двама от най-ангажираните и харесвани актьори в последните години – Джейк Джиленхол и Кери Мълиган. С Джейк (вероятно) се познават добре – след работата си по „Prisoners” и „Okja”, и макар да не сме (страстни) почитатели на Мълиган, се надяваме тримата да се сработят, за да ни зарадват с подготвяната адаптация по „Wildlife” на Ричард Форд.

Припомняме синопсиса на книгата, издадена през 1990 година:

Когато Джо Бринсън е вече на 16 години, баща му премества семейството в Монтана и именно там се развива действието на тази сърцераздирателна история – смайващ роман на един прочут автор от Рок Спрингс. Изпълнен с дълбоко усещане за всепроникваща любов и семейни отношения, както и със силите, които се стремят да изправят пред изпитание героите , „Wildlife” е книга, чиито поетичност, мащаб и размах на художествения поглед я нареждат като достойна творба до сътвореното от големите класици на Америка.

Джейк Джиленхол и Кери Мълиган

Джейк Джиленхол и Кери Мълиган

Според думите на продуцентите Андрю Дънкан и Алекс Сакс от June Pictures:

Пол е роден разказвач – притежава истинска сила! Вълнуваме се, че ще работим с него и с тези феноменални актьори, за да реализираме неговия поглед към историята и да й вдъхнем живот като филм.

Съвсем възможно е да се предположи, че Джиленхол и Мълиган ще влязат в ролите на разпадащата се семейна двойка, които са във фокуса на разказа. Конфликтът е предизвикан от привличането, което съпругата започва да изпътва към друг мъж.

Пол Дейно споделя:

В книгата на Ричард аз видях себе си, а също и много други хора. Винаги съм искал да правя филми, и знаех отлично, че бих правил филми за семейството. Не бих могъл да съм по-щастлив от факта, че имам толкова прекрасни партньори като Кери и Джейк, които ще ми помогнат да извървим този път заедно.

Това е първият му опит като сценарист, заедно с неговата партньорка (и внучка на Елиа Казан) Зоуи Казан. Дейно, Орън Мувърман и Ан Руарк също ще се включат като продуценти на проекта, както и Джиленхол заедно с Рива Маркър за Nine Stories. Като места за снимки се предвиждат Монтана и Оклахома. Ослушваме се за още ъпдейти… Интересно ни е дали Дейно ще покани някой вече познат младеж за тийнейджърската роля във филма, или ще разчита на дебютант?

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • Колев
  2016-09-25 at 13:19

  Мен лично присъствието на Зоуи Казан ме печели за този филм!

  Отговор

 • cazaril
  2016-09-25 at 14:15

  Мечка,

  Страстен фен съм на Кери Мълиган, Гиленхейл брат (повече на сестрата, ама нейсе), а Пол Дейно надъхва. Не че се сещам за причина, просто изглежда пич.

  Палци!

  Отговор

 • ratm18
  2016-09-25 at 17:35

  Сега очакваме и синът на Уил Смит да режисира нещо.

  Отговор

Коментирайте