С последните новини, които получихме за „Игра на тронове” официално зададохме началото на края. Остават само два кратки сезона, преди да кажем сбогом на сериала, който завинаги ще остане в спомените и сърцата ни като първата качествена телевизионна продукция по фентъзи роман. Много фенове вече се озъртат в търсене на алтернатива. Нищо чудно тя отново да дойде от самия Джордж Р. Р. Мартин.

В своя LiveJournal писателят сподели новината, че Universal Cable Productions са купили правата за антологията му от романи „Wild Cards” и по проекта вече се работи. Не сме запознати с книгите, които все още не са преведени у нас. Знаем само, че става дума за поредица от свързани истории, единични романи и антологии, написани от приблизително 30 автора и събрани и редактирани от Мартин и Мелинда М. Снодграс.

Най-семпло казано, вселената е алтернативна история на САЩ след Втората световна война и разказва за хора, които са заразени с вируса „Wild Card” – извънземен вирус, който променя човешкото ДНК и мутира малкото оцелели. От тях тези, които са с леки или сериозни физически мутации, са известни като „Jokers”, докато късметлиите със свръхсили са „Aces”. Проектът започва още през 1987 г., с което изпреварва любимите книги от „Песен за огън и лед”.

Отговорност за продукцията поемат Снодграс и Грегъри Новек (който преди няколко години се опитваше да осъществи екранизацията за Syfy Films под Syfy и Universal Studios), тъй като Мартин в момента е зает с писането на последните две книги от поредицата за Денерис и Джон Сняг.

Радваме се, че след успеха на „Игра на тронове”, все повече телевизионните компании обръщат поглед към фантастични истории. Вярваме, че „Wild Cards” има сериозен потенциал да се превърне в нещо, което да следим изкъсо. Надяваме се качеството на продукцията да продължи добрата традиция, поставена от другите книги на Мартин. Между другото, няма да откажем и един мини-сериал по „Приключенията на Тъф”, която също е на Мартин и която обожаваме.

Предлагаме ви няколко обложки от книгите, които може би ще видим издадени и унас, след като се зашуми повече около проекта.

george-rr-martin-wild-cards-volume-1 fort-freak-george-rr wild-cards-cover-aces-abroad 563710_585986741420885_267899417_n

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Това дори не го бях чувал, а звучи интересно. Залагам, че ще го видим около зимния панаир на книгата от „Бард“ 😀