Очевидно е, че светът няма да се отърве скоро от новини, свързани с един от най-горещите актьори на днешния ден – Бенедикт Къмбърбач сигурно е ангажиран в проекти за десетилетие напред. При това всичките са толкова различни в жанрово, сюжетно и всякакво отношение, че съвсем спокойно може да бъде лепнат прякор „хамелеона”. Разбира се, характерните остри скули няма как да бъдат сбъркани и са все по-често желани от творчески екипи и в родната Великобритания, и в Холивуд.

Variety споделят, че най-новата авантюра на Къмби включва продуциране и актьорско участие в адаптацията на трилър-романа на Джефри Хаусхолд „Rogue Male”, публикуван преди повече от 75 години. За сценарист е ангажиран Майкъл Лесли („Macbeth” и „Assassin’s Creed” на Джъстин Кързел). Ето какво гласи синопсисът на книгата:

Някога през 30-те години: един професионален ловец преминава през неназована държава в централна Европа, която е под игото на зъл диктатор. Ловецът се чуди дали не може да проникне незабелязан в личните покои на диктатора – и го прави. Предоставя му се прекрасна възможност да премахне злото с един изстрел, но се колебае дали да натисне спусъка – и охраната го залавя. Хвърлен в затвора, измъчван, осъден на болезнена смърт, ловецът успява да избяга като по чудо и свръх-изтощен, преминава през територията на врага, за да се добере до сигурността на родната Англия. Но дори тя е измамна: неговите преследвачи яростно жадуват отмъщение и не могат да бъдат спрени от държавна граница, а британското правителство не може да защити своя поданик, защото по този начин ще се окаже, че държавата подкрепя онова, което той е сторил. Ловецът трябва да напусне обществото – и той наистина минава в абсолютна нелегалност. Преследвачът се превръща в преследвана мишена…

Описанието на сюжета е доста изкусително, а материалът вече два пъти е бил предмет на адаптации – още през 1941 година Фриц Ланг прави филма „Man Hunt”, а в екранизацията за телевизия от 1977 година участва Питър О’Тул. И още една интересна подробност – самият автор твърди, че мишената, в която се е прицелил неговият главен герой, е трябвало да бъде събирателен образ на диктаторите в Европа и най-вече на Адолф Хитлер.

Fox Searchlight застават плътно зад проекта, който в момента си търси режисьор, за да се задвижи сериозно работата по него. Не се съмнявайте, че ще бъдете информирани!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *