Преди няколко дни ви съобщихме за предстоящата поява на новия неиздаван роман на големия Майкъл Крайтън (който почина през 2008 г.) „Dragon Teeth“ и прогнозирахме, че правата за екранизация ще бъдат откупени в най-скоро време. Явно не сме се лъгали, защото Deadline съобщават, че  Сценаристи ще бъдат Брус МакКена („The Pacific”, „Six”) и Греъм Йост („Justified”, „The Americans”), а освен Nat Geo зад проекта ще застанат Sony Pictures TV и Amblin TV, които участваха и в Крайтъновите „Джурасик парк” и „Спешно отделение”.

Dragon Teeth“ беше открит в архивите на Крайтън от неговата съпруга Шери Крайтън, която го описва като „Pure Crichton”. Тя споделя още:

Изключително съм щастлива, че намерихме перфектния дом за „Dragon Teeth“ в Nat Geo. Това беше много важна книга за Майкъл и е още един пример за неговия огромен талант и многостранност като писател, и неговата висока оценка и разбиране за една велика страница в историята на палеонтологията.

От своя страна National Geographic, в лицето на директора на Global Scripted Development and Production към National Geographic Каролин Бърстайн, отбелязват:

Тази епична история за наука, приключение и проучвания от гениалния разказвач Майкъл Крайтън е перфектният проект по предварителен сценарий за нашата телевизия. С Amblin, Sony Pictures Television, CrichtonSun и отличителния стил на Брус и Греъм, ние ще разкажем драматичната история на двамата страстни индивидуалисти Едуард Дринкър Коуп и Отниел Чарлз Марш и тяхната неспирна, разгорещена и често безскрупулна борба в името на научните открития, примесена с уникалния и брилянтен стил и подход на Крайтън.

Стандартни приказки от замесените страни на всеки един проект, но лошо няма. Важното е, че по екранизирането на „Dragon Teeth“ се работи и в най-скоро време ни очаква изключително интересен дино-ориентиран мини-сериал по ново произведение на любимия ни Крайтън (нямаме търпение да прочетем и самия роман).

За финал припомняме официалния синопсис на романа, а повече интересни подробности за проекта може да прочетете в предишната новина на нашия палео-специалист Благой Д. Иванов.

Dragon Teeth” разказва за пословичната вражда между реалните палеонтолози Едуард Дринкър Коуп и Отниел Чарлз Марш, които влизат бясна надпревара, използвайки всякакви средства, за да се доберат до колкото се може повече и по-разнообразни останки на динозаври. Самата история се завърта около измисления герой Уилям Джонсън, който чиракува и при двамата прочути палеонтолози и не само прави открития с исторически пропорции, но приема формата на вдъхновяваща фигура, каквато само Крайтън би могъл да опише. Известен с изключително педантични изследвания, Крайтън използва за основа разгорещеното съревнование между Марш и Коуп, по време на Bone Wars (златната ера на търсенето на фосили в Америка), за да опише вълнуваща картина на дивите местности на американския Запад през 1978 г.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *