Когато купонясват легенди – какво друго можем да сторим, освен да се учим от тях? На стил, на непукизъм, на онази тайнствена способност да не обръщаш (прекомерно) голямо внимание на отминалото време и да се впускаш в авантюри, когато ти се изпречат на пътя. На 82 години страхотната и любима на много поколения Шърли Маклейн отново се вихри в комедийно амплоа, а в ролята на нейна най-добра дружка на екрана се включва 15 години по-младата Джесика Ланг. В „Wild Oats”, новия филм на режисьора Анди Тенант („Hitch”, „Fools Rush In”), се разказва за лудетини в „златна” възраст, на които им падат „от небето” няколко милиона, а тяхната задача е… да ги оползотворят.

След смъртта на съпруга й, Ева (Маклейн) ще трябва да поеме в свои ръце живота си – за първи път сама и с чувството, че най-прекрасните дни от живота й са си отишли. Досадната й, изкуфяла дъщеря (Деми Мур) не пропуска и ден, без да й напомни колко е остаряла. Но когато пристига чек за застраховка, на който погрешно са изписани 5 милиона вместо 50 хиляди долара, реалността се променя коренно – Ева и най-добрата й приятелка Мади (Ланг) решават да си организират уникално приключение и заминават за Канарските острови. Въпросът е дали застрахователната компания ще осъзнае каква грешка са направили и дали ще успеят да си върнат парите, преди двете дами да са ги опукали до цент.

Традиционните комедии сякаш стават все по-пренебрегван и подценяван жанр, но когато в подобен филм са ангажирани актьори като Шърли Маклейн, Джесика Ланг, Деми Мур, Били Конъли, Алън Аркин – и всички те се кефят на купона, който си спретват, значи на резултата си струва да му се обърне внимание.

Премиерата на „Wild Oats” в Щатите е на 16 септември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *