Някак ни е убягнал от вниманието фактът, че се подготвя римейк на класиката „Papillon” от 1973 година. И ако по-възрастните поколения ще започнат да говорят с преклонение и възхита за двама от най-добрите актьори на своето време – Стив Маккуин (отишъл си от света през 1980 само на 50 години) и седем години по-младия от него Дъстин Хофман, то имената на „заместителите” (почти) със сигурност няма да им говорят нищо. Сериозно се коментира възможността Чарли Хънам да се заеме с образа, изигран от Маккуин, а сега става ясно, че ролята на умния и супер-находчив Луи Дега, изигран от 36-годишния Хофман, ще мине във владение на Рами Малек, звездата от телевизионната поредица „Mr. Robot”.

Сценаристът на „PrisonersАрън Гуциковски е ангажиран да напише сценария като съвременна версия на драматичния трилър, в чиято основа са истински събития: мъж, осъден несправедливо за убийство, което не е извършил, с помощта на съкалийник успява да се измъкне от доста особен затвор в южно-американските субекваториални географски ширини.

Снимките ще трябва да започнат по график през септември, а начело на екипа е датският режисьор Михаел Ноер („R”). Самият факт, че е взето такова решение, за нас е много по-успокоителен от факта, че са тайп-кастнали Хънам (вероятно) заради приликата му с Маккуин, което определено е „мързеливо” решение, но пък говори добре за Хънам – момчето сигурно има информация в чии обувки ще го накарат да се пъхне, ала той не се е уплашил. „Papillon” на Франклин Шафнър с право се смята за класика, а продуцентите на „The Wolf Of Wall Street” очевидно имат голямо желание филмът да бъде „съживен” за нов живот. Ще стискаме палци за благоприятен изход в тази авантюра, а ако искате да си припомните трейлъра на оригинала – приятно гледане!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. По-дяволите филма на Шафнър е истински шедьовър!
    Не знам какво ще измислят, но ще е с класи зад оригинала, който е един невероятно истински и въздействащ филм с невероятна сценография, сценарии, актьорски изпълнения, атмосфера и т.н. и т.н и т.н…..

    1. П.С. Който не е гледал този филм горещо му препоръчвам да поправи незабавно тази ОГРОМНА грешка в живота си. Едва ли има човек, който като уважаващ себе си запален киноман или човек обичащ киното да не го е гледал… Този филм е един невероятен филм, който е един от най-добрите филми излизали за цяло едно и може би цели две десетилетия….
      Този нов филм, ако се доближи на 15% от нивото на оригинала ще е добре.., което адски ме съмнява. И между другото има още един такъв филм, който за мен е адски недооценен…. Цар Плъх…..

  2. „Пеперудата“ ми беше много любим като бях хлапе, но не съм го гледал от поне 20 години и нямам идея как е остарял.