qp-cover-OK

You are alone in your rebellion, Miss Dickinson!

Коя е Емили Дикинсън? „A Quiet Passion“ на режисьора Терънс Дейвис („The Deep Blue Sea“) обещава да отговори на този въпрос. Творбата, представена и получила бляскави отзиви на „Берлинале“, покрива почти целия живот на известната поетеса и проследява съзряването ѝ като артист.

Биографичен кино проект за Дикинсън е амбициозно начинание, което е предварително обречено на неуспех без изключително талантлива актриса, която да поеме главната роля. Дейвис намира своята Емили в Синтия Никсън („Сексът и градът“, „Стокхолм, Пенсилвания“, „Ханибал“). Почитатели сме на Никсън, която ни спечели с изпълнението си на раково болната Гейл в „Джеймс Уайт“, ето защо не виждаме по-подходящ избор за тази трудна задача. Превъплъщението ѝ в образа на Дикинсън вече бе високо оценено по фестивалите, където заглавието вече беше прожектирано, а трейлърът ни убеждава в това. Вижте го и вие:

Впечатлени сме! По видяното съдим, че тази продукция ще е визуално пиршество, и вече сме нетърпеливи да я гледаме. Декорите, осветлението, костюмите и музиката са изпипани до съвършенство и се съчетават в пълна хармония. Впечатлени сме и от Никсън, която чудесно влиза в образ и затвърждава статута си на блестяща драматична актриса. Другата приятна изненада е изпълнението на Дженифър Ел в ролята на Лавиния Дикинсън. Оставаме с резерви само към Ема Бел, която ще изиграе поетесата в ученическите ѝ години, но се надяваме притесненията ни да се окажат напразни. Вижте и няколко снимки от филма:

qp1 qp2 qp3 qp4

Режисьор и сценарист на „A Quiet Passion“ е Терънс Дейвис, а в главните роли са Синтия Никсън, Дженифър Ел, Кийт Карадайн, Роуз Уилямс, Ема Бел и др. От 18-ти ноември се очаква да стартира по кината във Великобритания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *