Може би най-добрият филм тази година ще е семпла човешка история, развиваща се в Нова Англия.
Може би най-добрият филм тази година ще е семпла човешка история, развиваща се в Нова Англия.

Ето едно заглавие, което очакваме от близо година. Търпеливо дебнехме първия трейлър и сега с най-голям кеф ви представяме фестивалния отличник „Manchester By The Sea” на Кенет Лонерган („You Can Count on Me”, „Margaret”). Хайпът ни е оправдан, поради страхотните отзиви, които филмът получи от Сънданс тази година. Драмата спечели одобрението на критиците и в последствие имаше договор за 10 милиона с Amazon. Още от първата прожекция възторжено се заговори за Оскари.

Третият филм на Лонерган разказва за Лий Чандлър (Кейси Афлек) – мъж, който се мести обратно в дома си в Нова Англия, за да се погрижи за сина (Лукас Хеджес) на наскоро починалия си брат. Чандлър е законен настойник на момчето, но установяването на връзка с него и самото завръщане в малкия град разкриват стари и нови рани за всички замесени. Мишел Уилямс играе отчуждената съпруга на Лий. Вижте първия трейлър:

Въздържаме се да вярваме овчедушно на всички хвалби, които идват от критичната общност, но този път май са прави. Отдавна следим с интерес кариерата на Кейси Афлек, който вече няколко пъти е доказвал, че е способен на изключителна игра и само чакахме точния момент да го видим как разгръща целия си потенциал. Уилямс беше изключително автентична в „Синя валентинка” и подобни драматични роли й подхождат идеално.

Най-важна, разбира се, е драматургията, която тук изглежда на отлично ниво. Харесваме човешки истории, развиващи се в малки градове. Не знаем точно защо, но визуално филмът ни напомня на „Кечистът” на Дарън Аронофски. Морето и рибарските лодки допринасят за силно очертана атмосфера. С две думи – нямаме търпение!

Кейси Афлек manchester-by-the-sea-img01-20160825

Мишел Уилямс

Режисьор на „Manchester By The Sea” е Кенет Лонерган, а в ролите ще видим Кейси Афлек, Мишел Уилямс, Кайл Чандлър, Матю Бродерик, Лукас Хеджес, Кара Хейуорд, Гретчен Мол, Тейт Донован и др.

Премиерата е 18 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

    1. Дори като Ферис ме дразни адски, а и филмът го гледах много късно, не го усетих ‘ич, макар да ми е ясно що е толкова важен за янките. Дори и в нещо, по което си падам, примерно „Военни игри“, пак ми е неприятен… освен това е щатският Кирил Маричков, демек: убиец. 😀 To т’тва не е смешно де.

      PS Също така има ужасен вкус за жени.