Първи тийзър трейлър на „Dunkirk” на Кристофър Нолан

от на 2016-08-05
 

„Dunkirk” на Кристофър Нолан

Тъкмо мислехме да гасим лампите и да си лягаме и ето, че се появи най-голямата новина за деня. Всеки проект на Кристофър Нолан е очакван от нас. Макар да не сме сред die-hard феновете му, със сигурност харесваме почти всичко, което е снимал до момента и нямаме търпение да видим какво ще представлява опитът му да подхване сериозната тематика на Втората световна война.

След няколко интригуващи погледа, които разкриха мащаба на декорите и сериозното отношение към филма, имаме възможност да видим и първи кадри, оформени като announcement тийзър. Припомняме ви, че „Dunkirk” започва от момента, в който хиляди британски и съюзнически войски са обградени от силите на противниците. Хванати в капан на брега, притиснати до морската линия, войниците се изправят пред една невъзможна ситуация с приближаването на вражеските армии. Вижте трейлъра:

Харесва ни тонът, широките празни полета, огромният мащаб, стотиците статисти и минималната употреба на компютърни ефекти. Залягащите пред ужасяващата въздушна атака войници също са впечатляващо заснети. Повтаряме, че нямаме търпение за филма, като в следващите месеци очакваме да се появи пълен трейлър, който да хвърли светлина върху основните герои.

Нолан ще работи отново с оператора на „Интерстелар” Хойте ван Хойтема и всичко ще бъде заснето или на IMAX 65mm, или на 65mm широкоформатна лента. В актьорския екип са Том Харди, Марк Райлънс, Кенет Брана, Килиън Мърфи, новака Фьон Уайтхед, Анерин Бернар, Джеймс Дарси, Джак Лоудън, Бари Кеган, Том Глин-Карни, а също и Хари Стайлс (същият, от бой-бандата „One Direction”, защото трябвало да има нови, „свежи” лица в киното?!).

Първите снимки от терена са дело на фоотографа Пиер Воло, локациите на продукцията са Франция, Холандия, Великобритания и Лос Анджелис. Очаква се премиерата на „Dunkirk” („Дюнкерк”) да е на 21 юли 2017.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте