Подробности около „Rogue One: История от Междузвездни войни”

от на 2016-08-15
 

След еуфорията около новия трейлър на „Rogue One: История от Междузвездни войни”, който си заслужава всичките милиони гледания (въпреки леееката патетичност) и който подхранва вярата ни, че Disney и Lucasfilm (въпреки всичко) ще дадат шанс на мрачния, военен филм, подготвян от Гарет Едуардс, идва ред на разни детайли. Entertainment Weekly са привилегирована медия и дори да разполагат с малки късчета от информация, те са важни за тоталните гийкове на тема света на Star Wars.

В ролята на Боди Руук е изключителният Риз Ахмед, бивш пилот на Империята, който излиза от строя и се присъединява към бунта. „Персонаж като Боди не е роден за войнишки живот, – споделя Ахмед пред EW. – Той е пилот, който работи за Империята, върши си работата, справя се и се примирява с това. Но когато поставиш обикновени хора в изключителни, необикновени обстоятелства, те започват да се държат шантаво. Това може да провокира силни страсти. Аз съм на страната на Боди.”

star-wars-rogue-one-20160815

Още един герой е запознат с Тъмната страна – Соу Герера на Форест Уитакър. Според EW той е бивш приятел на Дарт Вейдър и в случая изглежда помага на нашите герои, за да се примири със сложното си минало. „Не мисля, че той е изпълнен със съжаление. Мисля, че наистина вярва в това, което е сторил, и че то е правилно, – обяснява актьорът. – Соу разбира, че Вселената може да бъде унищожена, други светове ще се окажат разрушени, ако той не успее в мисията си. И е сред малкото хора, които биха направили всичко, за да попречат на действията на имперските сили.”

forest-whitaker-rogue-one-20160815

Андроидът на Алън Тудик – К-2SO е партньор на капитанът на бунтовниците Касиан Андор, изигран от Диего Луна, и между тях има сериозна връзка. „Двамата са обикаляли много, заедно са от няколко години, – казва Тюдик. – Той иска това, което Касиан реши. Той обича Касиан, защото е неговия освободител. Андроидът вижда в капитана образа на свой създател – той му е дал живота, като го е освободил от оковите на първоначалното му програмиране.”

Съществуват и други подобни дроиди, но те функционират при други обстоятелства. „Срещаме още К2-та, които нямат свободна воля. Виждаме ги и… Да, това не е той!”

Screen Shot 2016-08-10 at 10.45.38 AM

Фелисити Джоунс, която влиза в ролята на Джин Ерсо, разкрива пред EW, че във света, в който се развива действието на „Rogue One”, съвсем не е лесно да си жена. „Бих казала, че жените в средите на бунтовниците се ползват с изключително уважение. Мон Мотма със сигурност е пример за подражание за Джин, – казва актрисата. – Така че още от самото начало на филма Джин има много сериозен и силен пример пред себе си – жена, към която изпитва почит и уважение.”

jynerso

Припомняме синопсиса, които да допълни късчетата с информация, докато очакваме следващи трейлъри и отброяваме дните до 16 декември.

Rogue One: История от Междузвездни войни” е самостоятелен филм от вселената на Междузвездни войни и ще разкаже за приключенията на съвсем нови герои. Във време на конфликти, група от нетипични герои се отправят на мисия да откраднат плановете на Звездата на смъртта – най-мощното оръжие на Империята. Този ключов момент от историята на Междузвездни войни събира обикновени хора, които решават да извършат необикновени дела и по този начин да станат част от нещо по-велико.

Режисьор на „Rogue One: A Star Wars Story” е Гарет Едуардс, а в главните роли са Фелисити Джоунс, Диего Луна, Форест Уитакър, Бен Менделсон, Риз Ахмед, Мадс Микелсен, Дони Йен, Джан Уен и Алън Тудик.

Премиерата е 16 декември 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Трите слона
  2016-08-15 at 13:25

  Как пък нито един бял човек не размисли и не се присъедини към бунтовниците. Само негри и араби… И тук-таме по някой азиатски травестит. Пуста политкоректност. Малцинствата ще спасят света от лошите бели хора.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-08-15 at 13:33

  Baжното е, че Джон Уилямс скоро започва записите на музиката към осмия епизод.

  Отговор

 • Jtb
  2016-08-15 at 19:23

  Слонче гледай кво ще стане по нататък гейове,лесбиики …..?

  Отговор

  • Трите слона
   2016-08-16 at 11:21

   Няма начин в Епизод 9 Силата да не бъде с ЛГБТ-общността. След бежанците е техен ред. Очаквам последната част да завърши с многолюден прайд, воден от някой възмургав джедай по розови прашки.


  • UZUMAKI
   2016-08-16 at 12:36

   Ще сте първи в киносалона, сигурен съм 😀


Коментирайте