blai-witch-title-20160830

Мечка страх, нас не страх. Изгледахме първия трейлър на „Blair Witch” – продължението на култовия „Проклятието Блеър” и не само го издържахме, ами дори ни се стори поносим, а последвалите тв-спотове направо обещаващи. Голям залък лапни, голяма дума не казвай са казали старите хора, така че ще се въздържим от прогнози и определения. За разлика от нас, критиците отвъд океана не се скъпят на суперлативи и новия поглед към филма на Адм Уингард изобилства от тях.

Проектът изплува неочаквано на изминалия Comic-Con. Първоначално заглавието беше „The Woods”, но в последствие се разбра, че става въпрос за продължение на found footage класиката. Предлагаме ви официалния синопсис:

Група колежани навлизат в горите Блек Хилс в Мериленд, за да разследват изчезването на сестрата на Джеймс. Не е ясно какво се е случило, но има предположения, че случаят може да е обвързан с легендата за проклятието Блеър. Първоначално групата е обнадеждена, особено когато месните предлагат да ги разведат из мрачните и непроходими гори, но докато безкрайната вечер напредва, групата е посетена от заплашително присъствие. Бавно, приятелите осъзнават, че легендата е по-истинска и ужасяваща, отколкото са предполагали.

Вижте новия трейлър:

Определено ни допада видяното, макар че не очакваме нещо изключително. В най-добрия случай ще станем свидетели на филм, който успешно поддържа съспенс. Интересни са ни и възможностите на избраната стилистика. Възможно е да видим хитроумно приложение на клатещата се камера. Харесва ни клаустрофобичната сцена в тунела, надяваме се във филма да завършва по-впечатляващо.

За финал ви предлагаме и два телевизионни спота и един нов постер.

плакат

Blair Witch“ е режисиран от Адам Уингард („The Guest“), а сценарист е Саймън Барет. В ролите са Джеймс Алън МакКюн, Валъри Къри, Кейли Ернандес, Брандън Скот, Уес Робинсън, Корбийн Рийд и др.

Премиерата в САЩ е насрочена за 16 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Жанрът ежегодно доказва, че не е в криза, което може само да ме радва 🙂

  2. Светене с фенере и снимане от ръка: думи нямам да опиша колко силно ми се драйфа от такива филми вече. А да, и целият съспенс се държи на крясъците, вкарани при пост-продукцията. Бляк-бълвоч и пръц накрая 🙁