Джейсън Момоа с главна роля в „Гарванът“

от на 2016-08-12
 

Отдавна се говори за нова адаптация на комикса „Гарванът“, като миналата година Стивън Норингтън, режисьорът на „Лигата на необикновените“, щеше да се заеме с реализацията, но Relativity Studios, под чиято опека трябваше да се случи филма, срещна легални и финансови проблеми, които прекратиха работата в зародиш. Тази година студиото прави повторен опит, като този път има нова звезда, която се спряга за главната роля и това е Джейсън Момоа.

Прочетохте правилно, релефното дърво Кал Дрого ще се опита да влезе в кожата на един от най-мрачните, трагични и култови комиксови и филмови образи на 90-те години. Дори да оставим назад актьорската немощ на Момоа, ни е невъзможно да открием във внушителните му физически заложби надежда за успешно пресъздаване на образа. Неудобно ни е дори докато пишем тези редове, защото съсухреното и хамлетовско превъплъщението на Брандън Лий в Ерик Дрейвън е толкова близко до съвършенството, че дори мисълта за предстоящия филм ни се струва греховна.

Режисурата е поел Корин Харди („The Hallow”), който от дълго време се е прицелил в проекта, а за началото на снимачния процес все още няма определена дата.

Вижте снимката, с която „сделката [официално] е сключена“:

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2016-08-12 at 12:27

  Абе, кви са тия тъпотии … много ясно, че ролята ще пасне идеално на Момоа, който според мен си е ебаси пича и далеч не е толкова бездарен, колкото всички си мислят. А дори и да е толкова бездарен, едно време Брандън Ли все едно преливаше от талант 😀

  Отговор

  • 2016-08-12 at 12:34

   Мога да приема, че има харизма да играе в екшъни, а Брандън Ли просто е бил на тая планета, за да изиграе ролята. На първо място няма нужда от римейк, на второ – Момоа не е правилният избор за главен герой. 😀


  • 2016-08-12 at 13:44

   Според мен пък Момоа е идеален за ролята. Пичагата и в личния си живот го раздава рокерче, типажа му е по-близък от на всеки друг, а и не мисля, че един подобен римейк е нещо лошо, предвид всичките безумия, които се пръкнаха след смъртта на Брандън 😉
   И нещо за протокола … Брандън Ли е бая надценен и митологизиран образ. Ако беше останал жив, не мисля, че кариерата му щеше да се различава съществено от тази на Лоренцо Ламас :)


 • UZUMAKI
  2016-08-12 at 13:44

  He съм никак вдъхновен от тоя кастинг, иначе Момоа не ме дразни. Просто не смятам, че е особено подходящ за образа.

  Отговор

 • 2016-08-12 at 14:02

  Оги, нали това казвам, бе – не твърдя, че Брандън Ли е велик, а че Гарванът е 10/10 негов образ и това е адски отчетливо в първия филм. Неоснователни в тая връзка са спекулациите за това какво щеше да бъде, ако… :)

  Отговор

  • 2016-08-12 at 15:07

   То и Батман си беше 100% образ на Майкъл Кийтън, пък после кой ли не влезе с променлив успех в черния латекс. Както и да е, разбрах ти мисълта и я уважавам (донякъде) … но това не пречи да бъдеш наказан при следващата ни страстна вечер 😉


 • Мартин Касабов
  2016-08-12 at 14:12

  Стига се обиждайте на фитнес.

  Отговор

 • 2016-08-12 at 15:54

  Аз никога не съм възприемал Кийтън като дефинитивния Батман, просто защото Батман е толкова разнолик, че несъмнено други превъплъщения също са съвсем възможни. Ще видим като излезе (някога) трейлър на това чудо кой от двама ни ще излезе прав. А дотогава можем само да се опипваме :)

  Отговор

 • cazaril
  2016-08-13 at 09:19

  Хм,

  Всеки гледал кастинга за хал Дрого или повечко Ефир 2 би трябвало да е наясно с таланта на Момоа да играе нацепен дивак или хавайски барман.

  От друга страна силите на Гарвана са се оплитали в множество герои, не само в изиграния от Брандън Ли. Who knows…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-08-13 at 13:13

  Цезарил има пойнт. Джейсън Moмоа е крайно неподходящ за ролята конкретно на Ерик Дрейвън, която Брандън Лий изигра превъзходно (очевидно е, че дори Жокера от „Черният рицар“ е повлиян от него), но за други превъплъщения на образа може и да пасне. Проблемът е, че пичът винаги го раздава идентичен и прекален badass. По принцип лошо няма – при Аквамен май ще работи и ще е в полза на героя, който в комиксите е доста по-лейм и за епичен филм като „Justice League“ не би паснал в по-„лека“ версия, но Гарвана е отмъстител и олицетворява нуждата за отпор на човешката слабост и на житейската несправедливост – той е привидно слаб, но де факто силен, а не напомпана бабанка със свъсени вежди, която още от пръв поглед изглежда като някой, с който би искал да се сбиеш, само ако ти се губят зъби. При всички случаи бих приветствал един по-различен кино-прочит на сюжета и засега съм фифти-фифти относно кастинга – дано се получи добре… ако изобщо се случи, ‘щото тоя проект е в development hell от маса време.

  Отговор

 • imenno
  2018-06-02 at 17:26

  :Режисьорът и актьорът напуснали филма?!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-06-03 at 21:27

  Мда, май няма да го бъде, поне в този му вид.

  Отговор

Коментирайте