Една поредица комикси, която излиза в продължение на 10 години, ще получи своята филмова адаптация благодарениие на режисьора на „Зората на планетата на маймунитеМат Рийвс и сценариста на „Rogue One: История от Междузвездни войниГари Уита. THR информират, че 20th Century Fox застават зад проекта „Mouse Guard” на Дейвид Петерсен да се сдобие с филм, като Рийвс е и в продуцентския екип, заедно с Рос Ричи и Стивън Кристи от Boom! Studios.

Комикс-поредицата е преведена на 10 езика и в 10-годишната си история е продала почти милион копия от трите тома на основната серия и трите тома на spinoff-поредицата „Mouse Guard: Legend of the Guard”. За следващата година е планирана нова поредица, озаглавена „Mouse Guard: The Weasel Wars”.

Създадени, написани и илюстрирани от Петерсен, историите в „Mouse Guard” прослеедяват „братство” от антропоморфни мишки, които оживеят в Средновековието. Въпреки озадаченото повдигане на вежди, което логично би следвало след подобно изречение, специалистите ни уверяват, че персонажите са комплексни, сюжетните линии са интересни, а рисуваният свят е изпълнен с детайли. За реализацията на филма Fox имат желание да използват технологията, която жъне възторжени отзиви с „Възходът на планетата на маймуните” и „Зората на планетата на маймуните”, а също и с „Книга за джунглата” – хибрид между актьорска игра и компютърно-генерирани детайлни образи.

Преди време отново е имало идея да се екранизира „Mouse Guard”, но въпреки (тогава) пропадналите планове, Петерсен не бърза и далеч не е склонен на компромис с визията, само и само за да бъде направен филма:

 „Аз много бих искал да видя „Mouse Guard” на голям екран като епичен CG-анимиран филм, който да е достъпен за детска публика, без да се разводнява съдържанието дотолкова, че да не бъде интересно за възрастните. По-скоро съм склонен да защитавам творбата си и нямам намерение да сключвам сделка, за да се направи филм на всяка цена – искам той да бъде направен правилно!”

Много се радваме, че хората с принципи продължават да ги отстояват, каквото и да им коства това. По време на Comic-Con-уикенда Петерсен и Уита са отговаряли на въпроси на феновете, нещата се движат, а ние ще продължаваме да се ослушваме за ъпдейти по темата – всичко, що е рисувано, ни интересува много живо!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. 3a ceкунда се зарадвах, че става дума за „Maus“ на Aрт Шпигелман…