Джоузеф Гордън-Левит като Едуард Сноудън.
Джоузеф Гордън-Левит като Едуард Сноудън.

Comic-Con 2016 стартира с пълна сила и от там вече се изсипаха един куп любопитни рекламни материали и новини. За съжаление, в момента нямаме възможност да направим едно ударно отразяване, но ще започнем с няколко малки стъпчици с идеята, че ще успеем да си наваксаме през идните дни. За начало сме избрали новия трейлър на биографичния политически трилър на Оливър Стоун Snowden” – филм, който на пръв поглед може и да не ви се връзва особено с представата за нещата представяни на най-голямата гийк конвенция в света.

Вероятно няма човек, който да не е чувал за Сноудън, но все пак ето с две думи за какво става въпрос: „Snowden” разказва историята на Едуард Сноудън, който през 2013 г. разпространи серия от строго поверителни документи, разкриващи глобални програми на НАС за подслушване, включващи подкрепата на редица телекомуникационни компании и европейски правителства. Това разкритие предизвика световни скандали и превърна Сноудън във „враг на държавата”, принуждавайки го да се укрива и да търси убежище в друга страна.

Ето и новия трейлър.

Този трейлър ни хареса по-малко от първия – вижда ни се доста по-стандартен и разчитащ на клишета, но като цяло не убива желанието ни да видим филма. Сега няма отново да влизаме в подробности, което точно ни харесва и кое не, но държим за пореден път да отбележим, че политическите измерения на историята и в каква светлина е представен Сноудън (като герой или като предател), не са ни най-важното нещо. Това, което искаме, е Оливър Стоун (отново) да направи филм, в който идеите му, колкото и смахнати да са, да са „облечени” в качествено кино.

Вижте и два международни постера.

snowden_ver2_xlg

snowden_ver3_xlg

Режисьор на „Snowden” е Оливър Стоун, а в главните роли ще видим Джоузеф Гордън-Левит, Шайлийн Уудли, Мелиса Лио, Закари Куинто,Том Уилкинсън, Тимъти Олифант, Рис Ифънс, Джоули Ричардсън, Никълъс Кейдж и други.

Американската премиера е 16 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сноудън никога не е бил предател. Мъжко момче с големи топки.

  2. Оливър, друже, моля те – направи тоя път не-скучен и по-еджи филм. За разнообразие.